Kirúgták a munkahelyéről mert hétfőnként beteget jelentett, most több ezer fontot kapott emiatt ez a fodrász lány Nagy-Britanniában 1

3000 font kártérítést ítéltek meg egy fodrásznak, akit azért bocsátottak el, mert hétfőnként beteget jelentett a munkahelyén. A munkaügyi bíróság úgy döntött, hogy a cardiffi Celine Thorley-t igazságtalanul bocsátotta el főnöke, aki nem követte a „tisztességes eljárás procedúráját”.

Kirúgták a munkahelyéről mert hétfőnként beteget jelentett, most több ezer fontot kapott emiatt ez a fodrász lány Nagy-Britanniában 3

Christian Donnelly, a Cardiffi Egyetemi Diákszövetségben működő Acute Barbers tulajdonosa a pénteki műszak végén figyelmeztette Thorley-t, hogy „ne hagyja cserben hétfőn”, mivel tudta, hogy azon a hétvégén Halloween házibulit tart. Hétfőn a 25 éves lány ennek ellenére sms-ben írt neki, hogy nem bír kimászni az ágyból sem, mert a gyomra annyira rossz, hogy „belehal”.

Mr. Donnelly azt mondta, hogy elbocsátja, miután „négy éven át rendszeresen beteget jelentett hétfőnként, csak mert volt egy jó hétvégéje”. A 39 éves férfit 3453 font megfizetésére kötelezték Thorley számára, miután a bíró megállapította, hogy valóban rosszul volt a menstruációs fájdalmak miatt.

Donnelly úr azt mondta, hogy kitart a döntése mellett, mivel Thorley hétfőnként rendre „betegeskedett”, bár elismerte, hogy követnie kellett volna a megfelelő eljárást, például írásos figyelmeztetést kellett volna adnia neki előbb. Thorley – akit régi főnöke „átkozottul jó fodrásznak” minősített – 2018-ban kezdett dolgozni a fodrászatban, évi 16 000 fontért.

Annak ellenére, hogy azt mondta, hogy jól kijöttek egymással, Mr. Donnelly azt mondta a törvényszéknek, hogy Thorleynak az első évében több betegszabija volt, mint az összes kollégájának együttvéve, és szinte mindig hétvégék után. A 25 éves lány összesen 17 alkalommal volt beteg hétfőn és kedden.

Kirúgták a munkahelyéről mert hétfőnként beteget jelentett, most több ezer fontot kapott emiatt ez a fodrász lány Nagy-Britanniában 4

Miss Thorley az utolsó alkalommal ezt írta a munkaadójának: „Hé, Chris, tudom, hogy mérges leszel rám, de nem tudok dolgozni menni, sajnálom, tényleg nem gondoltam, hogy ilyen rossz leszek. Már tegnap nagyon ramatyul voltam, ma reggel pedig arra ébredtem, hogy hánynom kell. Tényleg azt hittem, hogy ma jól leszek… megöl a gyomrom, és remegek… Tényleg nem tudok kikelni az ágyból, Chris. Nagyon sajnálom!”

Mr. Donnelly erre azt válaszolta: „Ne gyere be, és ennyi volt.”

Ms. Thorley figyelmeztette, hogy bíróság elé fogja vinni az ügyet, mire Donnelly úr így válaszolt: „Már ezerszer figyelmeztettelek. Sok sikert a jogi sz*rságokkal.”

Thorley elmondta a bírónak, hogy endometriózisban szenvedett, ami egy olyan állapot, amely bénító medencetáji fájdalmat okozhat, és megjegyezte, hogy anyósa szabadságot vett ki, hogy vigyázzon rá. Várólistán volt, hogy nőgyógyász láthassa, bár hivatalosan nem diagnosztizálták az állapotot.

Thorley azt mondta, hogy a hiányzások száma „nem volt olyan rossz”, mint azt Mr. Donnelly állítja, de nem tudja megmondani, milyen gyakran volt szüksége szabadságra menstruációs problémák miatt, de úgy véli, hogy „havonta vagy kéthavonta lehetett”.

Roseanne Russell bíró úgy ítélte meg, hogy Thorley a súlyos menstruációs fájdalmak miatt alkalmatlan volt a munkavégzésre. A tisztességtelen elbocsátással kapcsolatos keresetnek helyt adva azt mondta, Mr. Donnelly nem adott hivatalos figyelmeztetést és ezt tudatosan tette.

Donnelly úr „nevetségesnek” nevezte a kompenzáció összegét, és hozzátette: „nem tudom, hogyan fogom ezt kiperkálni”. Vállalkozása ugyanis állítólag nehézségekkel küzd, és elmondta, hogy alkalmazottként kellett dolgoznia a járvány alatt, hogy ne menjen csődbe. Azt mondta még a kocsiját is el kellett adnia, hogy a bíróság által kiszabott összeget ki tudja fizetni.

Az ítélet kihirdetése után Donnelly úr azt mondta, „nem érzett keserűséget” Thorley iránt.

„Nyitva tartottam a szalont, hogy fizetést kapjon” – mondta. „Sok áldozatot hoztam. A bérleti díj és a szolgáltatási díjak miatt a bérem egy jelentős részét az építési munkákból az ő bérére kellett fordítanom. Azt hittem, hogy ebből valamit majd csak visszakapok, mert ő egy ügyes fodrász, de hát ez van, bírni kell a pofonokat.”

Ti mit gondoltok erről? Kíváncsian várjuk a véleményeket…    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után