Kihívták a rendőrséget a brit parlamenthez, miután egy férfi megpróbált felmászni a Big Ben tornyára

0

A rendőrség letartóztatott egy férfit a brit parlamentnél, miután ismeretlen okokból elkezdett felmászni a renoválás alatt álló Big Ben tornyára. 

A helyszínen lévő tanúk azt mondták, hogy a férfi megpróbált bejutni a New Palace Yard-ra, méghozzá az Erzsébet-torony állványzatán keresztül, ahol jelentős felújítási munkálatok zajlanak az utóbbi időben.

A rendőrséget azonnal kihívták a helyszínre, amikor a betolakodó gyanúsan kezdett viselkedni a Carriage Gates mellett, körülbelül 11.30-kor. Ezt követően felmászott a kerítésre, és megpróbálta megmászni az állványzatot hogy így feljuthasson a Westminster-palota tetejére.

Az incidens csak néhány méternyire volt attól a helytől, ahol a terrorista Khalid Masood a Westminster-hídnál történt terrortámadása során autójával a tömegbe hajtott.A parlamenti hatóságok nem kívántak nyilatkozni az ügy kapcsán, és minden kérdés megválaszolását a Fővárosi Rendőrségre hárították.

A rendőrség szóvivője azt mondta: “A rendőrség elfogott egy embert, aki a Westminster palotájánál lévő állványzatra mászott fel, eddig nem tudni hogy miért.”

“A rendőrséget május 30-án, szerdán 11.32-kor riasztották, hogy egy egyén nagyon gyanúsan viselkedik a Carriage Gates közelében a parlamentnél.

“Amikor a járőrök megtalálták a férfit, épp átmászott a kerítésen, és felmászott az állványzatra amin a palota teteje felé vette az irányt.”

“Az embert déli 12 órakor tartóztatták le, tiltott helyre való behatolás miatt.”       Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Facebook csoportunk / Facebook Oldalunk / Kövess minket lent a csengőre kattintva
Cikk Megosztása: