Vilmos herceg és Katalin hercegnő második gyermeke, aki kislány lett és szombaton született, nem akármilyen nevet kapott a szüleitől, amit a Kensington Palace hétfőn hirdetett ki.

_82757346_82756242

II. Erzsébet királynő legújabb dédunokája a Charlotte Elizabeth Diana nevet kapta. Helyi idő szerint szombat reggel 8:34-kor született, 3.71 kg-mal a kis trónörökös, aki negyedik lesz a trónöröklési sorban. A királynő és a királyi család többi tagja a bejelentést megelőzően értesült az újszülött hercegnő nevéről.

A Charlotte az angol Charles női megfelelője, mely a királyi család történetében messzire nyúlik vissza. Többek közt Nagy-Britannia két korábbi királyát is így hívták, és Wales hercege (Károly herceg), aki egyben a hercegnő nagypapája is, szintén ezt a nevet viseli. Sokan azonban úgy gondolják, hogy a kislány első nevének kiválasztása inkább ízléshez, mint történelmi kapcsolatokhoz köthető.

_82732152_82731870

Az Elizabeth és Diana nevek, már sokkal egyértelműbb választások. Ezeket a neveket a hercegnő minden bizonnyal a királynő és az elhunyt Diana hercegnő iránti tisztelet jeléül kapta.

Annyira nagy volt a találgatás és a kíváncsiság, hogy vajon mi lesz az újszülött neve, hogy még fogadásokat is lehetett rá kötni a fogadóirodáknál. A brit statisztikai hivatal közleménye szerint a Charlotte 21. az angol női nevek gyakorisági ranglistáján, és 2013-ban 2,242 kisbaba kapta ezt a nevet. Az Elizabeth 39., a Diana pedig nincs az első 100-ban sem.

A herceg és a hercegnő a korházból való eljövetelük óta a babával vannak otthonukban, a Kensington Palace-ben.

A királyi család legújabb tagja Károly herceg, Vilmos herceg és a kis György herceg után a negyedik lesz a brit trónöröklés rangsorában. A kis hercegnő II. Erzsébet királynő ötödik dédunokája. A többiek név szerint György, Savannah, Isla és Mia.

Új szolgáltatásunk – Tekintsd meg KUPON kedvezményeinket: https://hungliaonline.com/shop/

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-32583432