Kiderült, mi okozhatta a tömeges pánikot tegnap London belvárosában 1

A rendőrség két ember képét adta ki, akikkel beszélni akarnak, miután vélhetően az Oxford Circus metróállomáson az ő veszekedésük váltott ki végül tömeges pánikot.

Kiderült, mi okozhatta a tömeges pánikot tegnap London belvárosában 3

Emellett a rendőrök beszélni akarnak bárkivel, aki az események idején az Oxford Circus metróállomáson volt.

https://www.youtube.com/watch?v=dagZvSQIPTI

A tegnapi tömegpánik után végül tizenöt embert el kellett látni, mert megsérültek a menekülés közben. Többen ugyanis pisztolylövéseket hallottak, emiatt kezdett el több száz ember egyszerre kifelé rohanni. Egyelőre azonban nincs semmiféle bizonyíték arra, hogy valóban történtek lövések, mondta a rendőrség.

Kiderült, mi okozhatta a tömeges pánikot tegnap London belvárosában 4

A vásárlók az Oxford Streeten az üzletekben barikádozták el magukat, miközben fegyveres rendőrök tucatjai jelentek meg a riasztás után, ami ráadásul a Black Friday miatti vásárlási csúcs közepette történt. A rendőrség eredetileg az esetet potenciálisan terrorizmussal összeköthető esetként kezelte, mielőtt leállt volna a művelet bizonyíték hiányában.

A brit közlekedési rendőrség azt mondta, hogy úgy gondolják, a két ember közötti heves veszekedés okozta a pánikot a metrómegállóban. A Metropolitan Police pénteken 16: 38-kor kapott “rengeteg bejelentést” a 999-es számra, mindenki az Oxford Street és az Oxford Circus állomást emlegette.

Kiderült, mi okozhatta a tömeges pánikot tegnap London belvárosában 5

Az első fegyveres rendőrségi jármű az első hívás fogadásától számolva egy percen belül a helyszínen volt. Az Oxford Circust – ahol az Oxford Street és a Regent Street találkozik – lezárták, az üzleteket pedig bezárták. Az eset utáni nyilatkozatában a Met Police azt mondta: “Nincs sérülés, vagy bizonyíték a lövések eldördüléséről, és gyanúsítottat se azonosítottak egységeink.”

https://www.youtube.com/watch?v=MjEagh2YqwQ

Egyébként 16 ember végül megsérült, de ők csak a pánikhelyzetet követő menekülés közben szereztek sérüléseket, amikor emberek százai egymást lökdösve igyekeztek minél hamarabb távol kerülni a helyszínről. Egy beteget még el is kellett szállítani a traumatológiára lábsérülései miatt, míg nyolc embert kisebb sérülésekkel vittek be.

A BBC riportere, aki éppen a helyszínen volt az esetkor azt mondta, hogy látta az “Oxford Circus” állomáson távozó emberek tömeges menekülését. “Sírtak, sikoltoztak, eldobálták a bevásárló szatyraikat, óriási pánik alakult ki” – tette hozzá. “Az emberek azt mondták, hogy pisztolylövést hallottak, a pánik pedig egyre csak terjedt.”

A szemtanúk is arról számoltak be, hogy evakuálni kezdték őket a megállóból egy általános bejelentés alapján. Az utcára felfutó emberek aztán elkezdték kelteni a pánikhangulatot az Oxford Streeten vásárolgatók körében, és hamarosan már a közösségi oldalakon is csak erről volt szó. A brit közlekedési rendőrség azt mondta a környéken tartózkodóknak, hogy “menjenek be egy épületbe, maradjanak ott, amíg más utasítást nem kapnak.”

18:05 órakor végül a rendőri művelet leállították, miután 90 percig nem találták jelét lövöldözésnek vagy más terrorcselekménynek. „A helyszínelők szerint az egész azzal kezdődött, hogy két férfi veszekedett a megállóban. Szeretnénk megtalálni ezt a két embert, mivel úgy gondoljuk, ők több információval tudnának szolgálni arról, hogy hogyan is indult ez az egész.” – mondta a rendőrség szóvivője. Sadiq Khan, London polgármestere később nyilatkozatában dicsérte a város sürgősségi szolgálatait a “villámgyors reagálás” miatt.     Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után