Kiderült ki volt az angliai robbantó, és hogy a hős taxisofőr hogy zárta be a kocsiba másodpercekkel a robbanás előtt 1

Nemrég hivatalosan is közzétették, hogy Emad Al Swealmeennek hívják azt a feltételezett terroristát, aki a Liverpool Női Kórház előtt egy taxiban robbantotta fel magát vasárnap 11 óra előtt nem sokkal.

Kiderült ki volt az angliai robbantó, és hogy a hős taxisofőr hogy zárta be a kocsiba másodpercekkel a robbanás előtt 3

Az északnyugati terrorizmusellenes rendőrség közölte, hogy „erős a gyanú”, hogy a 32 éves férfi halt meg a taxiban, amikor az felrobbant a kórház előtt. Az elkövetőt a taxis a Rutland Avenue környékén vette fel. Ahogy az autó beért a kórház előtti parkolóba, másodperceken belül felrobbant.

Kutatások folynak jelenleg a Rutland Avenue-n található címen és egy második címen a Sutcliffe Streeten, ahol a redőrség szerint Al Swealmeen korábban lakott. A hatóságok terrortámadásnak nyilvánították a vasárnapi robbantást, de azt mondták, hogy az indíték egyelőre nem világos.

Kiderült ki volt az angliai robbantó, és hogy a hős taxisofőr hogy zárta be a kocsiba másodpercekkel a robbanás előtt 4

Négy férfit tartóztattak le eddig a terrorizmus elleni törvények értelmében Liverpool Kensington körzetében – hármat akik 21, 26 és 29 évesek, vasárnap fogtak el, és egy 20 éves férfit pedig hétfőn vettek őrizetbe. Az MI5 is segíti a rendőrséget a nyomozásban.

A taxi sofőrjét, akit David Perrynek hívnak, kórházba kellett vinni, miután szerencsésen kimenekült az autóból, épp mielőtt az lángra lobbant, de mostanra hazaengedték. Boris Johnson miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy „elképesztő lélekjelenléttel és bátorsággal” viselkedett, Liverpool polgármestere, Joanne Anderson pedig „hősies erőfeszítéseiért” dicsérte meg a férfit. Felesége, Rachel szerint „kész csoda” volt, hogy élve megúszta a robbanást.

Sokan úgy vélik, hogy David Perry kétgyermekes apuka több tucat embert mentett meg a robbantástól a vasárnapi incidens során. Egyes Források azt mondták a MailOnline-nak, hogy a gyanúsított először azt kérte a taxistól, hogy vigye el a liverpooli anglikán katedrálishoz, ahol a katonák, a veteránok és a közelmúltbeli konfliktusok során elesettek családjai gyűltek össze.

Kiderült ki volt az angliai robbantó, és hogy a hős taxisofőr hogy zárta be a kocsiba másodpercekkel a robbanás előtt 5

Miután megtudta, hogy az utakat arrafelé lezárták, a férfi állítólag azt „mondta Mr. Perrynek, hogy vigye el inkább a városközpontba, végül pedig megkérte, hogy álljon meg a liverpooli női kórház előtt”.

Egy másik, hivatalosan nem megerősített forrás szerint David nem sokkal 11 előtt észrevette, hogy valami az utasának a ruhájához van erősítve, és hogy a fickó azzal babrál. A taxis állítólag ezt követően zárta be a hátsó ajtókat, ami után nemsokkal a bomba felrobbant. David ráadásul a robbanás pillanatában még az autóban tartózkodott és csak másodpercekkel később sikerült elhagynia a járművet.

Rachel Perry azt mondta, hogy férje, David „már jól van, de még nagyon fáj mindene, és egyelőre csak próbálja feldolgozni a történteket”. A robbanásról nyilvánosságra hozott felvételeken látszik, hogyan mászott ki David a taxijából, miután azt a gyanúsított a házi készítésű bombájával felrobbantotta.

Andrew Meeks nyomozó főfelügyelő ezt nyilatkozta a legfrissebb fejlemények kapcsán: „Al Swealmeen mind a Rutland Avenuen, mind a Sutcliffe Streeten található ingatlanokkal kapcsolatba hozható, ahol a házkutatás még mindig folyik. Úgy gondoljuk, hogy a férfi egy ideig a Sutcliffe Street-en lakott, és nemrég bérelte ki a Rutland Avenuen található címet. A nyomozásunk elsősorban erre a címre fókuszál, ahonnan több fontos bizonyíték is előkerült már. Továbbra is arra kérünk mindenkit, hogy bármilyen információval rendelkezik az esettel kapcsolatban, most, hogy nyilvánosságra hoztuk az elkövető nevét, bocsássanak rendelkezésünkre minden infót amit róla tudnak, mert bármilyen csekély is, nagy segítségünkre lehet.”      Forrás

Megosztás