Kiderült, hogy rengeteg embernek vannak 1 évnél is tovább tartó Covid tünetei Nagy-Britanniában 1

Az Egyesült Királyságban több mint háromnegyed millió ember nyilatkozott úgy, hogy hosszan, legalább egy éven át tartó Covid tünetei vannak vagy voltak – derült ki az új, nemrég közzétett adatokból.

Kiderült, hogy rengeteg embernek vannak 1 évnél is tovább tartó Covid tünetei Nagy-Britanniában 3

Az Országos Statisztikai Hivatal (ONS) adatai szerint a március 5-ig már durván 1,7 millió olyan emberről lehet tudni az országban, akik hosszan tartó Covid tünetekre panaszkodnak, ami a lakosság 2,7%-ának felel meg. Ez 13%-kal több az egy hónappal korábbi adatokhoz képest, és ráadásul durván 784 000 ember közülük olyan, akik több, mint egy éve kapták el a Covid-19-et, vagy legalább is nagy valószínűséggel gyanították, hogy elkapták.

A csütörtökön közzétett új adatok azt is kimutatták, hogy a hosszan tartó Covid-tünetek a becslések szerint 1,1 millió ember napi tevékenységeit érintik hátrányosan azok közül, akik a saját bevallásuk szerint hosszan tartó Covid-tünetektől szenvednek.

Körülbelül 322 000 ember (19%) számolt be arról, hogy a napi tevékenységek végzésének képessége „jelentősen korlátozva van a betegség tünetei miatt”. – közölte az ONS. Továbbra is a fáradtság a leggyakoribb tünet (ezt a hosszan tartó Covid-ban szenvedők 51%-a tapasztalja), ezt követi a légszomj (34%), a szaglás elvesztése (28%), majd az izomfájdalom (24%).

A közzétett adatok szerint az 1,7 millió főből 1,2 millióan (69%) legalább 3 hónapja voltak először koronavírusosak, 784 ezren (45%) vannak, akik legalább egy évvel korábban, és nagyjából 74 ezren (4%) pedig már legalább két éve, hogy elkapták a betegséget, és még mindig nem múltak el teljesen a tüneteik.

Az ONS elemzése szerint a hosszan tartó Covid tünetek nagyobb arányban megfigyelhetők a 35 és 49 év közöttiek, a nők, a hátrányosabb helyzetű területeken élők, a szociális ellátásban, oktatásban vagy egészségügyben dolgozók, valamint az egyéb, tevékenységet korlátozó egészségi állapotúak körében.

A hosszan tartó Covid alatt olyan tüneteket kell érteni, amelyek az első biztos vagy nagy valószínűséggel feltételezhető koronavírus-fertőzés után több mint négy hétig fennállnak, és amely tünetek mással nem magyarázhatók.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után