Supermannek kezdték el becézni azt a rendőrt, aki egy autópályán történ baleset után saját kezűleg tartott vissza attól egy felborult kisteherautót, hogy leessen a hídról az alattuk futó másik útra.

Az autópálya-felügyelő rendőr, Martin Willis a peremen vészesen egyensúlyozva talált rá a felborult járműre, ráadásul a sofőr is bent ült az életveszélyesen kilengő autóban. Egy baleset következtében került ilyen helyzetbe az A1 autópályán, nem messze West Yorkshire-től.

A baleset után Willis rendőr volt az első, aki a mentőegységek és hatóságok közül a helyszínre érkezett. A helyzetet látva úgy döntött, nincs más választása, mint saját kézzel megpróbálni tartani a vészesen egyensúlyozó minibuszt, amíg a tűzoltók is megérkeznek. A segítség 15 perc alatt ért oda, addig tartotta a kocsit a kerekénél fogva. Utána Twitteren elmondta, hogy soha nem könnyebült még meg annyira, mint mikor megérkeztek a tűzoltók.

„Elsőként érkeztem ma az A1-en egy baleset helyszínére, és azzal szembesültem, hogy egy felborult jármű a híd szélén egyensúlyozik, mindjárt leesik, a sofőr pedig bent rekedt. Ekkor megragadtam a kerekét, és megpróbáltam tartani az erős szél ellenében, hogy nehogy leessen, amíg megérkeznek a tűzoltók. El se tudom mondani, mekkora megkönnyebbülés volt, mikor nem sokkal később megérkeztek a yorkshire-i mentőegységek.”

Az eset után mind a kollégái, mind az az emberek le voltak nyűgözve elképesztő tettétől és helytállásától. „De a képen nem is látszik a szuperhős-köpenyed! Biztos lejött az akció közben” – írta egy nottinghamshire-i rendőr, Adam Pace Twitteren. „Biztos vérfagyasztó pillanat volt!! Elképesztő, hogy tudtad tartani az autót, és segítettél megmenteni a sofőr életét! Biztos nagyon hálásak voltak a segítségért” – írta egy másik nő. Többen azt szorgalmazták, hogy tüntessék ki Willist helytállásáért.

Willis a rengeteg elismerésre azonban szerényen csak annyit reagált, hogy „Csak a munkámat végeztem”. Azt is hozzátette, hogy azon aggódott, hogy amíg kiérkeznek a többiek, addig egy újabb baleset történhet a helyszínen, mivel az autók nagyon gyorsan haladtak a pályán, és nem volt biztos, hogy időben észreveszik, mi történt. „Közben meg arra is gondoltam, hogy úristen, mi történne, ha a kisbusz leesne az alattunk közlekedő autókra… elég mozgalmas az élet az autópályákon!”

Azt is elmesélte, hogy a kocsiba szorult sofőr végig nyugodt volt, bár Willis szerint azért, mert nem látott ki rendesen a járműből és érzékelte így, hogy mennyire veszélyes is a helyzet. „Szerintem nem látta, hogy milyen nagy mélység van alatta. Végig nagyon nyugodtan és bátran viselkedett.”

A sofőrt a tűzoltók hamarosan kiszabadították, és a leedsi kórházba szállították. A szóvivőjük szerint a férfi állapota „súlyos, de nem életveszélyes”. A tűzoltóság is kiadott egy közleményt az eset kapcsán: „Minden mentőszolgálati egység ma reggel közösen dolgozott azon, hogy megmentsék a baleset után a sérült jármű sofőrét az A1-es autópályán. A férfit sikerült kiszabadítani, jelenleg kórházba lábadozik a sokkoló események után. Kívánunk neki mielőbbi jobbulást!”   Forrás Hirdetőknek: [email protected]