Két veszélyes bűnöző szabadlábon London utcáin, tegnap szöktek meg a börtönből 1

Két rab megszökött a Pentonville-i börtönből a hétfői nap folyamán, miután a jelentések szerint, úgy verték át az őröket, hogy bábukat raktak az ágyukba. Úgy tudni, hogy a rabok átvágták a cellájuk rácsait, aztán pedig lemásztak az észak-londoni börtön külső falán.

pentonville0711

Meg nem erősített jelentések szerint, a szökevények gyémánt hegyű vágóeszköz segítségével vágták keresztül a fémet. Azt mondták, hogy ma reggel hallani lehetett a riasztót, amikor az őrök megtalálták a bábukat az ágyakban.

A források szerint, a pár a G szárnyban volt, vagyis, a börtönnek ugyan abban a részében, ahol a múlt hónapban halálra szúrták Jamal Mahmoudot, akit hat évre ítéltek azért, mert egy megtöltött skorpió gépfegyvert és további muníciót rejtegetett a kertjében. Egyébként, korábban már öt és fél évet töltött rablásért börtönben.

pentonvillepriosoners0711

Délután, az Igazságügyi Minisztérium megerősítette a hírt, hogy két rab szökésben van, azonban az első órákban nem hozták nyilvánosságra a személyazonosságukat. Mostanra már tudjuk, hogy James Whitlock, 31, és Matthew Baker 28, a két szökött fegyenc, akiknek az eltünését hétfőn 11:45-kor jelentették be.

Baker, a vörös hajú személy ellen novemberben hoztak volna ítéletet, míg Whitlock, a vékony testalkatú, tetoválást viselő másik fickó 19 rendbeli lopás miatt ült. Ő pénzautomaták kifosztásában volt bűnrészes.

Az észak-londoni HMP Pentonville börtön egy B kategóriás viktoriánus börtön, amely 1842-ben nyílt, és ahol több mint 1200 elítélt raboskodik.

Utoljára, a gyilkosság miatt elítélt John Masseynek sikerült 48 órára megszöknie a börtönből 2012-ben. Neki egy összeeszkábált kötéllel sikerült lemásznia a börtön falán. Azonban, nem sokáig tartott a szabadsága, ugyanis, két nap múlva egy két szobás Faversham-i házban találtak rá az országos keresés eredményeként.

pentonville

Massey-t emberölés miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, amiért 1975-ben megölt egy férfit egy pubban, Hackneyban.

Tavaly decemberben, egy férfi patthelyzetbe került a rendőrséggel, amikor a cellájából való megszökést követően felmászott a börtöntetőre. Őt több mint egy órányi tárgyalás után sikerült lehoznia a börtön személyzetének.

A rendőrség felhívta a lakosság figyelmét, hogy amennyiben látják őket, ne próbálják meg megállítani őket, sőt a közelükbe se menjenek, mert erőszakosak lehetnek. Ha valaki felismeri az eltűnt személyek bármelyikét, azonnal hívja a rendőrséget a 999-es hívószámon.   Forrás: evening standard

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után