Két gyalogost gázolt el egy nagymama Angliában, mert a fék helyett a gázra lépett 1

Vérfagyasztó videofelvételek bizonyítják, ahogyan egy autó a gyalogosok közé hajt, egyiküket meg is ölve – mindezt azért, mert a sofőr (egy idős néni) összekeverte a féket a gázpedállal.

Két gyalogost gázolt el egy nagymama Angliában, mert a fék helyett a gázra lépett 3

Pertpall Sallt két év és négy hónap börtönbüntetésre ítélték a sokkoló baleset után, amely Readingben történt. Az áldozat a 44 éves Sonota Saulytye volt, aki éppen az unokahúgát látogatta meg, amikor a 68 éves nő fekete Ford Focusa a járdán sétálgató emberek közé hajtott. A bíróság szerint az autó teljesen maga alá gyűrte a nőt.

A videó csak erősebb idegzetű nézőknek való, aki nagyon akarja youtube-on megnézheti a felkavaró felvételeket az esetről. Az eset egyébként korábban történt, de a felvételeket csak most tették közzé és a bírósági ítélet is csak most született meg az ügyben.

„A vádlott a fejét fogva szállt ki az autóból az ütközés után” – mondta a tárgyaláson az ügyész. „Keresett valamit a jármű csomagtartójában, és olyasmiket is mondott, hogy elromlott a fékpedálja. A körülötte lévőknek bizonygatta, hogy a test már ott volt a földön, nem ő ütötte el, ő nem csinált semmi rosszat. A kihallgatás előtt a kórházban megvizsgálták, ahol a tanúk szerint azt mondta, hogy eltévesztette a féket. Az is kiderült, hogy nem viselte azt a szemüvegét, amely elő volt írva számára a jogosítványán.”

Két gyalogost gázolt el egy nagymama Angliában, mert a fék helyett a gázra lépett 4

Egy 20 éves férfi, aki éppen az ebédszünetére igyekezett, mikor elütötte az idős nő, túlélte, viszont „életminőségét megváltoztató” sérüléseket szenvedett mindkét lábán. Az is kiderült, hogy az autó körülbelül 30 mph sebességgel ment, mielőtt „véletlenül begyorsított”, és éppen csak elkerülte az ütközést több más autóval a baleset előtt.

„Ez nem olyan fajta veszélyes vezetés, amelyet az ember direkt csinál. Itt végzetes hibát követett el a vádlott, amelynek nagyon súlyos következményei lettek. Ebben az ügyben nem lesznek nyertesek. Bármi is lesz ma az ítélet, már nem hozza vissza a kislány nagynénjét. És bármi lesz is az ítélet, az rosszul fogja érinteni a vádlott öt gyerekét és tíz unokáját.” – mondta a bíró.

„A vezetés nagyon veszélyes volt, nem szándékoltan. De nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy több áldozat is van, valamint több mint hat másodpercen át gyorsult fék helyett.” Sallt azután ítélték el, hogy beismerte a halált és súlyos sérülést okozó gondatlan vezetést. 28 hónap börtönbüntetést kapott, valamint a szabadulása után 6 évig nem vezethet.   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás