Egy 35 éves férfi belehalt sérüléseibe, amikor öccsét próbálta menteni a sínek közül, az érkező metrószerelvény elől vasárnap hajnalban.

oldst

Vasárnap hajnalban, nem sokkal éjfél után egy harmincas éveikben járó testvérpárt ütött el a metró a London belvárosában lévő Old Street metrómegállónál. Az idősebbik férfi (35) éppen öccsét próbálta felhúzni a sínekről, de sajnos már nem volt elég ideje és a szerelvény mindkettejüket elütötte.

Az éjszakázásból hazafelé tartó szemtanúk közül többen sokkot kaptak az események láttán. A jelen lévők elmondása alapján a fiatalabbik férfi (32) valamit beejtett a sínek közé, és leugrott érte, hogy összeszedje. Feltehetőleg a mobilja, vagy a pénztárcája eshetett le, ami miatt ilyen veszélyes dologra szánta el magát.

„Az egyik ember a metró alatt volt, de ő reagált, ha szóltak hozzá. Az emberek többen sírtak a peronon. Egyértelmű volt, hogy a metró alatt lévő ember súlyos sérüléseket szenvedhetett.” – mesélte Josie Griffiths, szemtanú.

Old-Street-Station

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy az ügyet kivizsgálják, hogy fényt derítsenek rá, pontosan mi is történt a balesetet megelőzően.

„Az egyik férfi valamit beejthetett a sínek közé, de leugorva valami gondja akadt, és a másik férfi a segítségére sietett, hogy kihúzza, mielőtt a metró odaérne, de már nem volt rá elég idő, és mindkettőjüket elgázolta. A CCTV felvételén visszanézve látszott, hogy valamit beejtett, de annak ellenére, hogy látta, hogy a jön a metró, megpróbálta gyorsan kivenni.” – nyilatkozta az egyik ott dolgozó alkalmazott.

_82003893_oldstreet2

A mentők mind a két sérültet életveszélyes sérülésekkel, azonnal kórházba szállították, de az idősebbik férfi pár órával később belehalt sérüléseibe. A fiatalabbik férfi állapota jelenleg stabil, de még mindig kritikus.

A metrószerelvény vezetője és a testvérek családja is kezelésre szorul a nagy megrázkódtatás miatt. Az eset több kérdést is felvet a metróaluljárók biztonsági előírásai kapcsán. A rendőrség elmondta, hogy a baleset során szándékosságra vagy erőszakra utaló jel nem volt, így az esetet nem bűncselekményként fogják kezelni.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/hero-londoner-dies-on-tube-tracks-trying-to-save-man-who-fell-in-front-of-oncoming-train-10142701.html