Boris Johnson újabb 54 millió font értékben küld Ukrajnának harci felszereléseket, miközben itthon egyre romlik az emberek anyagi helyzete 1

Boris Johnson azt mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, hogy „meg fogja nyerni” az Oroszország elleni háborút, amikor újabb meglepetésszerű látogatást tett Kijevben az ország függetlenségének napján.

Boris Johnson újabb 54 millió font értékben küld Ukrajnának harci felszereléseket, miközben itthon egyre romlik az emberek anyagi helyzete 3

A brit miniszterelnök bejelentette, hogy újabb, 54 millió font értékű brit támogatási csomagot adnak Ukrajnának az orosz erők visszaszorításának támogatására, beleértve többek közt pilóta nélküli megfigyelő- és rakétarendszereket. Johnson egy képet tett közzé Zelenszkijjel a harmadik fővárosi útja alkalmából: „Az, ami Ukrajnában történik, mindannyiunk számára fontos.”

„Ezért vagyok ma itt, hogy átadjam azt az üzenetet, hogy az Egyesült Királyság veled van, és veled lesz az előttünk álló napokban és hónapokban, és meg tudod nyerni, és győzni is fogsz.”

Johnson megkapta Ukrajna legmagasabb, külföldi állampolgároknak adományozott kitüntetését – a Szabadság érdemrendet – az Egyesült Királyságnak Vlagyimir Putyin erőinek februári inváziója óta nyújtott kitartó támogatásáért.

Utolsó miniszterelnöki látogatása során Johnson arra is felszólította nyugati szövetségeseit, hogy tartsák meg a háború irányvonalát – kijelentve, hogy az Egyesült Királyság továbbra is támogatni fogja Ukrajna azon erőfeszítéseit, hogy megvédje magát egy „barbár és illegális támadótól”.

Johnson arra figyelmeztetett, hogy a brit háztartásoknak több fájdalmat kell „elviselniük” a megélhetési költségek válsága alatt, mivel Moszkva „manipulálja az energiaárakat”. A miniszterelnök azonban hozzátette: “Miközben az emberek Angliában befizetik az energiaszámlákat, Ukrajnában az emberek a vérükkel fizetnek.”

A legújabb csomag többek közt 850 Black Hornet mikrodrónt is tartalmaz. Az Egyesült Királyság arra is készül, hogy akna felderítő és hatástalanító járműveket adjon az ukránoknak, mindeközben az ukrán személyzetet a következő hetekben képezik ki ezek használatára Nagy-Britannia területén.

Ben Wallace védelmi miniszter szerint Oroszország továbbra is „nagyon törékeny helyzetben” van, és Ukrajnában alig halad előre. Arra a kérdésre, hogy Ukrajna reálisan olyan helyzetben van-e, hogy visszafoglaljon területeket, Wallace azt mondta: „Úgy gondolom, hogy Ukrajna ebbe a helyzetbe tudja hozni magát”, hozzátéve, hogy Zelenszkij csapatai körében magas a morál.

Korábban szerdán James Heappey, a fegyveres erők minisztere kijelentette, hogy az Oroszországgal való kapcsolatok helyreállítása érdekében tett lépések „100-szor rosszabbá tennék” a megélhetési költségek válságát – kijelentette, hogy nincs „visszaút” az invázió előtti energiapiac irányába.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után