Egy Londonból induló utasszállító repülő pilótáját szombat este letartóztatták, alig egy órával a felszállás előtt, miután állítólag kések voltak nála.

heath

A pilótát szombat este 21:20-kor vette őrizetbe a rendőrség a Heathrow repülőtéren, nem sokkal azelőtt, hogy a Cathay Pacific járatával felszállhatott volna. A rendőrség egyelőre csak annyit árult el, hogy az ellenőrzés során fegyvert találtak nála. A 61 éves férfit a közeli rendőrkapitányságra vitték kihallgatásra, majd óvadék ellenében ideiglenesen szabadon engedték.

Az egyébként Londonból Hong Kongba menő, Boeing 777-es járaton egyébként több, mint 260 fő utazott volna. A járat elindításához ilyen rövid idő alatt nem sikerült másik pilótát találni, így az utasok csak vasárnap tudtak felszállni.

A rendőrség szóvivője csak annyit mondott, hogy veszélyes fegyver birtoklása miatt tartóztatták le a férfit, és hogy az ügy kapcsán a reptér rendőrtisztjei nyomozást folytatnak.

Néhány európai és amerikai reptéren a pilóták felvihetnek a repülőre olyan éles tárgyakat, mint pl. egy olló, vagy egy körömvágó csipesz, mondta a magát megnevezni nem kívánó pilóta. Ezt azonban Nagy-Britanniában senki sem teheti meg. Sokan azt állítják, hogy Heathrow a világ legszigorúbban ellenőrzött reptere ilyen szempontból.

A Cathay Pacific szóvivője elnézést kért a 262 utastól a késés miatt, és éjszakára szállást biztosítottak mindenkinek, valamint másnapra egy repülőjáratot, amivel elutazhattak. A helyettesítő járat vasárnap 14:47-kor indult el az utasokkal, és helyi idő szerint másnap reggel 9:31-kor sikeresen meg is érkezett Hong Kongba.

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-32378682