Katonák London utcáin: fegyveres alakulatokat vezényeltek a brit főváros számos pontjára 1

A katonai vezetők kivezényelték a katonaságot Londonba, hogy védjék a főváros központi, kulcsfontosságú helyszíneit, mivel a manchesteri terrortámadás után sokan félnek további robbantásoktól.

Katonák London utcáin: fegyveres alakulatokat vezényeltek a brit főváros számos pontjára 3

Salman Abedi kedd este 22 embert gyilkolt meg, és majdnem 100-at megsebesített, mikor házi készítésű bombáját az Ariana Grande koncert végén felrobbantotta az aréna előcsarnokában. A Scotland Yard ezt követően tegnap, szerdán bejelentette, hogy csapatokat vezényelnek ki London „kulcsfontosságú helyszíneire”, például a Buckingham palotához, a Downing Streetre, a Westminster apátsághoz, és a nagykövetségekhez.

Katonák London utcáin: fegyveres alakulatokat vezényeltek a brit főváros számos pontjára 4

A katonák, akik segítenek a rendőröknek, hogy az erőforrásaikat jobban el tudják osztani a fővárosban, a Temperer hadművelet tagjai. Ezt a döntést a katonai vezetők azután hozták meg, hogy a szakértők „kritikus”, azaz a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget – vagyis nagy az esélye szerintük további támadásnak.

Londonban tehát a katonák mellett még több rendőrt, és terrorelhárító osztagot lehet majd látni, és sokkal többen lesznek közülük teljesen felfegyverezve. A haderők folyamatosan cserélik majd a helyszíneiket, hogy magasan tartsák a biztonsági készültséget. Emellett az utcákat olyan tisztek fogják figyelni, akik pszichológiai képzést kaptak a bűnözők viselkedéstanából, így igyekeznek majd felismerni a gyanúsan viselkedő egyéneket.

A forgalmas metróállomásokon is látni lehet terrorelhárító egységeket, például Paddington, Liverpool street, London Bridge és Charing Cross közelében. Sadiq Khan a terrortámadás után tett ígéretet a forgalmi központok megerősítésére. Jane Connors parancsnok, a rendőri hadműveletek vezetője azt mondta, „minden lehetséges taktikai lépést megtesznek”, és arra kérte az embereket, legyenek „nyugodtak, de körültekintőek”.

Katonák London utcáin: fegyveres alakulatokat vezényeltek a brit főváros számos pontjára 5

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megvédjük a fővárost ezekben a nyugtalan időkben. Azért dolgozunk, hogy London a lehető legkevésbé biztonságos hely legyen a terroristáknak a tervezésre és a kivitelezésre. Sajnos felkészültnek kell lennünk minden halálos támadási kísérletre, szóval fontos, hogy bárhol is történik, a rendőrök tudjanak fegyverrel reagálni, és megvédeni az embereket. Ezért növeltük meg a tűzfegyverrel felszerelt egységek számát mind azok közül, akik sétaszolgálatban vannak, mind pedig a fix helyhez kötött rendőröknél. Bár sok minden egyértelműen látható lesz az emberek számára a hadműveleteinkből, nagyon sok mindent a köz szemei elől elrejtve végzünk.”

Katonák London utcáin: fegyveres alakulatokat vezényeltek a brit főváros számos pontjára 6

Sadiq Khan, a főpolgármester a tömegközlekedés biztosítását ígérete, valamint jelezte, hogy folyamatos összeköttetésben van a városi rendőrséggel. Videó üzenetében igyekezett megnyugtatni London lakóit, és azt mondta, megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy megvédjék a várost. „Szorosan együttműködünk a rendőrséggel és a különleges erőkkel, és a mentőalakulatok is folyamatos készenlétben vannak. Minden jól begyakorolt, zökkenőmentes rutin szerint zajlik majd bármi baj esetén. Az utcákon növeljük a hatóságok jelenlétét, katonai alakulatokat is lehet majd látni. A tömegközlekedésben bevetjük a tartalék embereket, hogy minél biztonságosabb legyen az utazás.” És valóban, szerda reggel a londoniak már beszámoltak a láthatóan megnövekedett biztonsági készültségről. Mario Theodorou rengeteg „erősen felfegyverkezett rendőrről” számol be, a rádiós Jason Rosam pedig „óriási rendőri jelenlétről a Kings Cross állomáson”.

Eddig 9 áldozatot azonosítottak, és neveztek meg a 22 halott közül, sokan tinédzserek – a legfiatalabb áldozat eddig a 8 éves Saffie Roussos. „Ezekben a vészterhes időkben arra van szükségünk, hogy mindenki maradjon nyugodt, de körültekintő.” – mondta Jane Connor. „Ha bárki lát valamit, ami aggodalomra adhat okot szerinte, arra kérjük, azonnal jelezze nekünk. Szükségünk van az emberek segítségére is, hogy elkaphassuk a terroristákat, akik megpróbálják tönkretenni az életünket.”    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után