Karjai közt halt meg a kedvese egy férfinak a szombati terrortámadásban 1

Ma elkezdték nyilvánosságra hozni a szombati londoni terrortámadás áldozatainak személyazonosságát, az első, akiről tudunk egy kanadai nő, Christine Archibald.

Karjai közt halt meg a kedvese egy férfinak a szombati terrortámadásban 3

Ő a hét halott egyike a támadás után – a kanadai származású nő a London Bridge-en sétált, amikor a fehér furgon elgázolta, és nem sokkal később vőlegénye karjaiban halt meg. A nő eredetileg British Columbiából származott, és egy hétre látogatott Londonba párjával, Tyler Fergusonnal. A férfi nővére azt mondta, bátyja is a hídon volt Christine-nel, amikor a támadás történt.

„Teljesen össze van törve. A karjaiban tartotta, és végig kellett néznie, ahogy meghal” – mondta testvéréről. Facebookon pedig ezt írta: „Tegnap este a kisöcsém elvesztette élete szerelmét a londoni támadásban. Egyetlen pillanat alatt az egész élete darabokra hullott. Hallani, ahogy sír a telefonba és ott van egyedül… ettől megszakad a szívem. Nincsenek szavaim. Ha ismered Tylert, kérlek legyél most itt neki, amíg feldolgozza, ami történt.”

Az is kiderült, hogy a pár az elmúlt 6 hónapban Amszterdamban élt. „Nagyon szerelmesek voltak, és nagy terveik voltak a jövőre nézve” – mondta Tyler másik testvére, Mark. Christine személyazonossága akkor derült ki, mikor családja nyilvánosan üzenetben vett búcsút az önkéntesként dolgozó lánytól. „Gyászoljuk gyönyörű, szerető lányunk elvesztését. Mindenkinek volt helye a szívében, és hitte, hogy mindenki szeretetet és tiszteletet érdemel.” – olvasható a levelükben. A kanadai miniszter, Justin Trudeau azt mondta, megszakadt a szíve a hír hallatán. „Ezek a gyűlöletes tettek nem fognak megosztani minket, csak erősítik az összetartást. A kanadai nép kiáll a brit nép mellett.”

A 48 sebesült közül 21 még mindig életveszélyes állapotban van, és már azt is tudni lehet, hogy egy francia férfi is áldozatul esett a támadásnak. A 27 éves férfi a Boro Bistroban dolgozott, ami a merénylet közelében volt. Egy szintén francia férfi, Xavier Thomas még mindig nem került elő, barátnője pedig súlyosan megsebesült.

A vakmerő rendőr, aki egymaga próbálta megfékezni a három támadót

Nem csak a halálesetekről, de az este folyamán végrehajtott hőstettekről is egyre többet tudni. A British Transport Police egyik tisztje egy szál gumibottal szállt szembe a támadókkal a hídon, mikor az elsők között volt, akik a helyszínre érkeztek. Végül késszúrásokat kapott az arcába, a fejébe és a lábaiba is, miközben megpróbálta feltartóztatni az ámokfutókat. A kollégái tisztelegtek a sebesült rendőr „elképesztő bátorsága” előtt.

Karjai közt halt meg a kedvese egy férfinak a szombati terrortámadásban 4

„Meglátogattuk a tiszttársunkat a kórházban, így első kézből hallhattuk a történetet” – nyilatkozta Paul Crowther rendőrőrmester. „A veszéllyel szembenézve hihetetlen bátorságról tett tanúbizonyságot. Bár a sérülései súlyosak, el tudta mondani, hogyan szállt szembe a támadókkal egyedül a gumibotjával. Csak két éve vált rendőrré, ettől még inkább tiszteletreméltó helytállása. Mind gyors felépülést kívánunk neki, és részvétünket szeretnénk kifejezni az elhunytak hozzátartozóinak is.”

Három másik rendőr is megsérült, köztük az egyik szolgálaton kívül volt, ő életveszélyes állapotban van – ő puszta kézzel igyekezett lassítani a támadókat. „Kétségtelen, hogy a rendőreink gyors és bátor helytállása sok civil életét megmenthette. Nincsenek szavak, hogy kifejezzük bátorságukat, mikor mindenki más biztonságát saját életük elé helyezték. A Londoniak méltán lehetnek büszkék rendőreikre és mentőseikre. Sajnos azt meg kell erősítenem, hogy egy kollégánk a sérültek között van. Mind jobbulást kívánunk neki, és szeretnénk támogatni, bármire is van szüksége” – mondta a MET Rendőrség főkapitánya.

Eddig 12 letartóztatás történt az eset kapcsán, 7 nőt és 5 férfit vittek be. Barking kerületében volt a rajtaütés két különböző címen, valamint még két razziát tartottak azóta Barkingban és Newhamben. Theresa May kijelentette, a terrorellenes küzdelem új korszakába léptünk, mivel „ami sok, az sok”.     Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után