Káosz a doveri határátkelőnél Angliában, hatalmas több órás sorok, és még a vasúti alkalmazottak is sztrájkolnak 1

A doveri kikötőben a határon való átkelést megkísérlő személyek közül rengetegen két órát is várnak arra, hogy átjussanak a határellenőrzésen – figyelmeztettek a hatóságok, miközben vasúti sztrájkok csak még tovább rontják a helyzetet a közlekedés tekintetében a szigetországban.

Káosz a doveri határátkelőnél Angliában, hatalmas több órás sorok, és még a vasúti alkalmazottak is sztrájkolnak 2

Kilenc sávban állnak a kocsik tömött oszlopokban Dovernél, hogy átjussanak a másik oldalra, ahol a francia határőrök az útleveleket ellenőrzik. A Twitteren a doveri kikötő tisztviselői egyik napról a másikra azt közölték az emberekkel, hogy ne érkezzenek meg több mint három órával az indulás időpontja előtt, de szombat reggel 7 óráig az értesülések szerint az utazók átlagosan két órát vártak arra, hogy sorra kerüljenek.

„A jelenlegi átlagos várakozási idő a határig 120 perc, a legforgalmasabb időszakokra vonatkozó becslésünk szerint. Biztos lehet benne mindenki, hogy a sorra kerülése után a legelső járműre felfog férni.” Egy órával később a várakozási idő kissé csökkent. A tisztviselők azt mondták: „Az átlagos várakozási idő jelenleg 90-120 perc. Köszönjük a türelmet és a megértést, mindenkit a lehető leggyorsabban igyekszünk átjuttatni a másik oldalra.”

Káosz a doveri határátkelőnél Angliában, hatalmas több órás sorok, és még a vasúti alkalmazottak is sztrájkolnak 3

Mindezzel párhuzamosan a Rail, Maritime and Transport szakszervezet tagjai munkabeszüntetést szerveztek, ami számos vonatjárat törléséhez vezetett. Azt tanácsolták az utasoknak, hogy indulás előtt ellenőrizzék, hogy a járatuk elindul-e, mivel a sztrájk miatt országszerte nagy lesz a káosz a szolgáltatások terén, az első vonatok a szokásosnál később indulnak az utolsók pedig jóval hamarabb.

Egyes területeken csak a járatoknak durván a fele fog közlekedni, míg más területeken egyáltalán nem indulnak járatok. A szakszervezet több mint egy éve nem tud megegyezni a fizetéseket illetően, és ezen a téren áttörésnek semmi jele.

A legtöbb jegypénztár bezárására vonatkozó sokat vitatott tervek csak még tovább súlyosbították a vitát. A Rail Delivery Group szóvivője szerint a sztrájk családok egész sokaságának terveit húzza keresztbe.

„Ez több tízezer ember számára okoz majd csalódást, frusztrációt és extra költségeket. Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért, és megértjük ennek az egyénekre és vállalkozásokra gyakorolt hatását. Az a tanácsunk, hogy utazás előtt mindenki alaposan tájékozódjon a járatok indulását illetően.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után