Jön az újabb Covid oltás Angliában: kiknek és mikortól kezdik el beadni? 1

Az őszi Covid-19 emlékeztető oltási kampány a jövő hónapban kezdődik, a kiszolgáltatottabb csoportoknak felajánlott újabb adag vakcinával.

Jön az újabb Covid oltás Angliában: kiknek és mikortól kezdik el beadni? 3

A „következő generációs” koronavírus-oltást – amelyet évente csak egyszer kell beadni – e hónap elején engedélyezték felnőttek számára a szigetországban. Szakértők szerint a koronavírus elleni vakcinák már vagy 20 millió ember életét mentették meg használatuk első évében. De ki lesz jogosult az őszi boosterre, és hogyan foglalhatod le?

Ki jogosult az őszi emlékeztető oltásra?

Ha valaki 50 éves vagy idősebb, idősek otthonában él, öt évesnél idősebb, és klinikai kockázati csoportba tartozik, vagy egészségügyi vagy szociális ellátó személyzet tagja, akkor elsők közt kaphatja meg a Covid-19 elleni őszi emlékeztető oltást. Ennek az az oka, hogy a vírus súlyosabb lefolyású lehet az időseknél és azoknál az embereknél, akiknek bizonyos egyéb alapbetegségei vannak. Ha valakinek pozitív lesz a Covid-19-tesztje, akkor ebben az esetben várjon négy hetet az őszi emlékeztető oltás beadatása előtt.

Mikortól kezdik el beadni az új oltást?

Ha valaki jogosult az emlékeztető oltásra, akkor szeptember és december között fog időpontot kapni, és először a legnagyobb kockázatnak kitetteket fogják behívni. Az emlékeztető oltást legalább három hónappal az utolsó oltás beadása után kell beadnia.

Idén ősszel néhány embernek felajánlják az ingyenes influenza elleni oltást is, és akik kérik azok a Covid-19-oltással egy időben kapják meg.

Hogyan kapok időpontot

Az NHS weboldala azt írja, hogy az emberek hamarosan megkapják a meghívókat a foglalás menetének további részleteivel. A jogosultak SMS-ben, e-mailben és levélben kapnak meghívót az emlékeztető oltás lefoglalására, amely a Nemzeti Foglalási Szolgálaton keresztül lesz elérhető. A Covid-19 oltásra online vagy a 119-es telefonszámon lehet majd bejelentkezni.

Melyik vakcinát ajánlják fel?

Azok, akik megkapják az emlékeztető oltást, a Pfizer vagy a Moderna által gyártott oltóanyag adagját kapják. Felajánlhatják ezen emlékeztető oltások frissített kombinációs változatát is, amely az előző vakcina fél adagját és az Omicron változat elleni vakcina fél adagját tartalmazza. Az Egyesült Királyság az első ország, amely jóváhagyta a kettős oltást.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után