Jesz - nó - Coca Cola: hogyan lehet boldogulni magyarként angol nyelvtudás nélkül Angliában? 1

Gábor és párja Beáta 3 éve döntötték el: Angliában próbálnak szerencsét. Elsőként Gábor húzta fel a nyúlcipőt, aki jelenleg magánvállalkozóként dolgozik kint. Két hónap múlva Beáta is követte, ő most az egyik Costa Kávézó üzletvezető-helyettese. Egyelőre eszük ágában sincs hazajönni.

Jesz - nó - Coca Cola: hogyan lehet boldogulni magyarként angol nyelvtudás nélkül Angliában? 3

Van, akinek az a gyermekkori álma, hogy tűzoltó lesz, van, akinek az, hogy ügyvéd. Gábornak az volt, hogy Angliában éljen. Akkor még szülei csak legyintettek rá, mondván: persze fiam, majd meglátjuk mi lesz ebből.

A gondolat azonban annyira nem hagyta nyugodni Gábort, hogy 2015-ben úgy döntött, eljött a pillanat, amikor követnie kell az álmát. Felvette a kapcsolatot a kint élő barátaival, és az ő segítségüket kérte.

Két éven keresztül próbált így kijutni, de elsőre beletört a bicskája. Nem olyan fából faragták, aki feladja, így próbálkozott tovább.

“A BMW gyár egyik vezetője látogatott el akkoriban Budapestre. Embereket keresett az Oxford melletti gyárába. 20 emberből 5-öt választottak ki, én voltam az egyik szerencsés” – mesélte el az Irány Külföld youtube csatornájának Gábor, aki Magyarországon biztonsági őrként dolgozott.

Angol nyelvtudása nem igazán volt, tekintettel arra, hogy 13 éven keresztül németet tanult az iskolában.

“Annyit tudtam csak, hogy yes, no, meg hogy Coca-Cola” – viccelődik a videóban Gábor. Párja, Beáta – aki az érettségije után mindössze két héttel költözött ki- elmondta, sosem gondolta volna, hogy Angliában fog élni és dolgozni, de nagyon örül, hogy így történt.

Persze nem ment minden elsőre úgy, mint a karikacsapás. A videóban mesélnek a személyes tapasztalataikról, hogy milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük, és arról is, hol kezdték és hová jutottak a három év alatt, többek között az egzisztenciát illetően.

Ha Te is úgy érzed külföldre költözés előtt segített volna, ha mások tapasztalatait meg tudod hallgatni a kiválasztott országról és lenne kedved saját személyes tapasztalataid megosztani másokkal egy beszélgetés keretében, akkor írj a diener.szilvia@aevo.hu email címre.

Megosztás