A járat, amely az Elizabeth vonal nevet kapta, a királynő tiszteletére 2018 decemberében indul majd, összekötve London központját Berkshire egy részével, Buckinghamshire-rel, Essexig.

kiralyno london metro uj

Ha elkészül, ez lesz Európa legnagyobb mérnöki projektje, és a világ legdrágább vasúti építkezése. A nyugatra lévő Readintől a vonal keresztülhalad Ealing Broadwayen, Tottenham Court Roadon és Liverpool Streeten, mielőtt áthalad Essexen.

Két további mellékvonal köti össze az ingázókat a Heathrow Airporttal, és tovább, a város keleti részén, Canary Warf-al és Abbey Wood-al.

o-ELIZABETH-LINE-570

Ha megvalósul a terv, 24 új, 200 m hosszú, 9 légkondicionált vonatból álló szerelvény fog működni a vonalon. A közlekedési vezetők ígérete szerint, az utazás ideje Londontól Heathrow-ig 20 perccel gyorsabb lesz, mint előtte, amíg a fontosabb, városon kívüli foglalkoztatási körzetek csak 45 percnyi utazásra lesznek a központtól.

Kedden a királynő leleplezte a lila színű logót, amelyet róla neveztek el, és megnézte, hogy állnak a földalatti munkálatok.

https---news.static.press.net-v2-image-production-60f74f52413e4942ae0c185a5ccef8fe-2.25607382

Boris Johnson, London polgármestere szerint, a Crossrail nagy sikert hoz az ország gazdasága számára, ahogy egyre közelebb kerülünk az üzembe helyezésének idejéhez. A hálózatot részenként nyitják majd meg, amely 2017 májusától, egyelőre Liverpool Streettől Shenfield-ig fog üzemelni, amíg meg nem nyitják sorban a többi részét is. A főváros központi részén működő vonal 2018 decemberében, míg a teljes a vonal Readingtől kiindulva, 2019 decemberében fog elindulni.   Forrás: http://www.standard.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára