A londoni rohamrendőrség összehangolt akciójával sikerült leszerelni a magányos támadót, aki a belvárosi Bella Italia étteremben ejtett foglyul három embert.

3187699200000578-3462905-image-a-34_1456354524515

A Leicester Square-nél az Irving Street-en található ismert éttermet a rendőrség este 20:50 körül kerítette el. A környező éttermek és pubok vendégeinek megtiltották, hogy az utcára kijöjjenek az akció ideje alatt.

Az elkövető összesen három embert tartott fogva az étteremben, akaratuk ellenére egy a konyháról szerzett késsel. Az egyik túsz egy pincérnő volt, a másik két személy pedig az étterem két vendége. A csavar a történetben, hogy a túszejtő a hírek szerint az egyik pincér volt, aki az étteremben dolgozott.

Bella_Italia__outs_3582342b

Odabent valamiféle vita alakult ki, aminek az lett a vége, hogy a férfi felkapott egy kést a konyhából, és a pincérnő torkának szegezte azt. A legtöbben ekkor kimenekültek a helyről, de amikor az elkövető bezárta a hely ajtaját, még egy középkorú pár is az étteremben tartózkodott, így ők is csapdába estek.

Miután a rendőrség a helyszínre érkezett, rengeteg egyenruhás rohamrendőr lepte el a helyet, és lezárták a környéket kordonokkal, majd először egy túsztárgyalót küldtek az étteremhez.

CcC7OSFW8AAiZty

A szemtanúk elmondása szerint a rendőrök urai voltak a helyzetnek, és nagyon hatékonyan és gyorsan lereagálták a szituációt. Mindenkit biztonságos távolságba tessékeltek a környékről, a rohamrendőrök pedig állig felfegyverkezve, készenlétben állva várták, hogy megkapják a jelet az akció végrehajtására.

„Épp kifelé jöttem a színházból, amikor a rendőrök rám szóltak, hogy menjek el jobbra vagy balra, de az utcán nem mehetek át. Annyit tudtam meg, hogy egy férfi odabent egy nőre kést szegez. Legalább tíz rendőrautó és egy mentőautó is kint volt a helyszínen.” – mesélte az egyik épp arra járó személy.

A túszejtővel a tárgyaló emberek a levelesláda nyílásán keresztül kommunikáltak, aki cetlikre írt szövegekkel válaszolt, amiket az ablakra nyomott fel, hogy el tudják olvasni. A feszült patthelyzet vagy másfél órán át így folytatódott, mire végül a speciális alakulat emberei rátörték az ajtót a támadóra, és lefegyverezték.

A férfit végül este 10:34-kor tartóztatták le, a három túsz pedig szerencsésen megmenekült egy karcolás nélkül. A rendőrség szóvivője szerint a terrorcselekmény gyanúja kizárható.      Forrás: http://www.standard.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára