£50,000-ot (közel 23 millió Ft) fizetnek azért, ha erre a helyre költözöl Nagy-Britanniában 1

Növelni szeretnék a lélekszámot a Skócia környéki szigeteken, ebből kifolyólag nem kevesebb, mint 50 ezer fontot (kb. 22,8 millió forint) ajánlanak fel azoknak a családoknak, aki odaköltöznek – írja az Indy100.

£50,000-ot (közel 23 millió Ft) fizetnek azért, ha erre a helyre költözöl Nagy-Britanniában 3

A skót kormány nemrégiben az közölte, hogy a pénzt száz embernek fogják hamarosan felajánlani, méghozzá kötvények formájában, így 5 millió fontot költenek a sziget lakosságának növelésére. A családok már elkezdtek jelentkezni, még Dél-Amerikából is van érdeklődő.

A kötvényt lakásvásárlásra vagy akár egy vállalkozás beindítására is lehet majd fordítani az értesülések szerint. A kezdeményezést nem mindenki tartja jó ötletnek. Mairi Gougeon miniszter szerint ez a lépés alkalmas arra, hogy segítsen a szigeten, a liberális demokrata politikus, Liam McArthur viszont azt mondta, hogy ezt a pénzt inkább a közlekedés és a lakhatás javítására kellene költeni.

„Új kezdeményezést vezetünk be, hogy segítsünk az embereknek abban, hogy maradjanak vagy költözzenek át a néhány legsebezhetőbb közösségünk egyikébe.” – jelentette ki a skót kormány.

Alasdair Allan, a Nyugat-szigetek SNP képviselője a The Timesnak nyilatkozva azt mondta, hogy az „elnéptelenedés” az egyik legnagyobb fenyegetés a „szigeteken élő közösségeikre nézve”.

“Bármit, amit csak megtehetünk az elnéptelenedési tendenciák megfordítása érdekében, ösztönözni kell. Ezek a kötvények támogatják az embereket abban, hogy lakást vásároljanak, vállalkozást indítsanak, vagy hogy hosszabb távon itt maradjanak.” – mondta a hírportálnak.

Ezek az új kötvények a kormány National Islands Plan nevű tervezetének részét képezik, amelyek célja a különböző szigetközösségek elnéptelenedésének régóta fennálló problémájának kezelése.

Ennek ellenére nem mindenki van meggyőződve arról, hogy ez a helyes út. Liam McArthur, a liberális demokrata párt tagja úgy véli, hogy ez csak „egy kis kisebbségnek” válna hasznára, és a kormánynak olyan dolgokra kellene sokkal inkább felhasználnia a pénzeszközöket, amelyek összességében a közösségek javát szolgálják.

Uisdean Robertson, a nyugat-szigeteki tanács közlekedési és infrastrukturális bizottságának elnöke megjegyezte, hogy ez az új terv még egyes Dél-Amerikában élőknek is felkeltette az érdeklődését. Azt is elmondta, hogy „olyan nagyszerű fiatalokra” van szükség, akik valamilyen módon kötődnek oda, akik szeretnének ott élni – nem pedig olyanokra, aki azt hiszik, hogy ez egy egyszerű módja 50 000 font megszerzésének.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után