Egy sétahajó egy falnak ütközött a Canary Wharfon, rajta 151 utassal, mielőtt tűzz ütött ki a fedélzeten, miközben a Temzén úszott.

1473614877_505_pleasure-boat-catches-fire-and-ploughs-into-a-pier-at-canary-wharf

A videón látható, hogy a hajó a part felé halad, amikor szorosan elúszik a móló mellett, aztán pedig a partnak ütközik. A rendőrség azt mondta, hogy kiküldték a helyszínre a sürgősségieket, ugyanis bejelentést kaptak arról, hogy a hajó gépészeti fedélzetén tűz ütött ki, tegnap délután, 4 óra előtt.

A Londoni Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, hogy megvizsgáltak a fedélzeten maradt három személyt, de egyiküknek sem esett baja, nem voltak sérüléseik. A Londoni Tűzoltóság megerősítette, hogy 142 utast és 6 személyzeti tagot evakuáltak a fedélzetről, akiket két csónakban vittek ki a partra, miközben a tüzet oltották. Hárman a fedélzeten maradtak.

wharf11

A Limehouse-ban élő Dan Hine a folyóparton sétált a feleségével, amikor észrevette, hogy füst gomolygott ki a sétahajó hátsó részéből.

„Láttuk, hogy jön ki a füst a hajó hátsó részéből és azt gondoltuk, hogy nagyon komoly lehet a baj. Úgy tűnt, hogy a móló mellett akar kikötni, de ezt elhibázta.” — mesélte Dan.

https://www.youtube.com/watch?v=hs70JS7dzV4

„A fedélzeten, az utasok egészen nyugodtnak tűntek, de látni lehetett a személyzet arcán, hogy baj van. Aztán, már azt láttam, hogy a hajó a falnak csapódik, eléggé erősen, aztán pedig, az emberek elkezdtek tülekedni és megszólalt a sziréna. Ekkor már elég sok fekete füst áramlott ki a hajóból.” — folytatta a látottak elmesélését a szemtanú.

„Hallani lehetett a kisbabák sírását és látni a hitetlenséget az emberek arcán, amikor rájöttek arra, hogy mi történt.” — tette hozzá Dan.

A városban dolgozó HeXin Lim (28), aki szintén Limehouse-ban él, éppen a barátaival vásárolgatott és a parton sétált, amikor az eset történt.

Ő a következőket mesélte a látottakról: „Éppen a folyóparton sétáltunk, amikor észrevettük, hogy a hajó horizontálisan halad a part felé. Látszott, hogy tűz ütött ki rajta, mert rengeteg füst áramlott ki a hátsó részéből. Azt gondoltuk, hogy talán ki kellene hívnunk valakit, mert úgy tűnt, hogy nem fog lelassulni.”

„Egy hangos zörejt hallottunk, amikor a falnak csapódott, és láttuk, hogy az emberek össze-vissza mozgolódtak a fedélzeten. Eközben, a parton már egy kisebb tömeg gyűlt össze és a rendőrhelikopter, ill. motorcsónakok is megérkeztek. Nagyon drámai volt.”

A Port of London Authority szóvivője megerősítette, hogy a hajó mindkét motorja meghibásodott, amely arra kényszerítette a hajóparancsnokot, hogy leeressze a horgonyt.   Forrás: www.standard.co.uk

 [fblike]