A Pret A Manger kávé és szendvics üzletlánc feje, Clive Schlee új ötlettel állt elő a vásárlók jutalmazását illetően, ami akár egy nyerő húzás is lehet a részéről.

pret2104a

A vezérigazgató elárulta, hogy mostantól az összes Pret alkalmazott fel van hatalmazva, hogy a számukra szimpatikus vásárlókat ingyen italokkal vagy szendvicsekkel jutalmazzák.

„Gondolkodtunk hűségkártya rendszerben is, de arra jutottunk, hogy nem akarunk egy sokadik, bonyolult klubkártya rendszert, aminek a bevezetése ráadásul egy csomó pénzbe kerül. Ehelyett azt találtuk ki, hogy az alkalmazottainknak minden héten megadott számú ételt és italt kell kiosztaniuk ajándékként. Ők dönthetik el, hogy egy jól öltözött nyakkendős pasast, egy biciklist, vagy épp egy helyes srácot vagy csinos lányt tartanak szimpatikusnak annyira, hogy megajándékozzák. Ez egy kedves és rendhagyó módja a vásárlók jutalmazásának.” – nyilatkozta Clive Schlee úr.

pret

Ezzel a módszerrel a vásárlók 28%-a kapni fog valamit ingyen, a vezérigazgató úr állítása szerint, ami igen merész kijelentés, mivel azt jelenti, hogy 4 emberből egy ajándékban részesül majd.

Mr. Schlee elárulta továbbá, hogy a cég igen gyorsan terjeszkedik, az elmúlt évben rekord méretű profittal zárt, és nem titkolt céljuk, hogy a McDonald’s nyomdokaiba lépjenek ismertség tekintetében. Tavaly ugyanis a cég eladása 16%-ot emelkedett, 594 millió fontra, az adózás előtti profitjuk pedig 14%-kal nőtt, 76 millió fontra. 33 új üzletet nyitottak világszerte és most már 288 Pret működik a világon, amiből 160 Londonban található.

„Az elmúlt évek során csak pár olyan vállalat volt, ami világméretűvé tudott nőni és ezek leginkább amerikai cégek. A brit cégek nem igazán szerepeltek jól eddig nemzetközi vizeken, de mi szépen lassan, fokozatosan fogjuk ezt megvalósítani.” – tette hozzá.

Az is kiderült, hogy egyes üzletekben bevált a késő esti vacsora szolgáltatás, így ezt ki akarják terjeszteni a frekventáltabb helyeken lévő üzletekre, ahol várhatóan a vásárlók alkoholt is akarnak majd fogyasztani, és nem sietnek annyira, mint a nap többi részében a Pretbe érkező vevők legtöbbje.

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/pret-a-manger-staff-give-free-coffee-to-their-favourite-customers-sandwich-chain-boss-reveals-10191611.html