Ma van az évnek azon napja, amikor deréktól lefelé alsóneműre vetkőzhetnek az utasok a metrózás idejére. A No pants ont the tube ride, azaz a nadrág nélküli metrózás napjának alkalmából világszerte dobják le nacijukat a bevállalósabb, lazább, és dilisebb emberek. Nem ártana nyáron is megismételni, hogy feldobjuk kicsit az unalmas hétköznapokat.

maxresdefault (2)

A metrót igénybevevők vicces eseményeknek lehetnek ilyenkor tanúi, ugyanis sokan nadrág nélkül utaznak a metrón. Nem kell megijedni, nem őrültek meg, legalábbis a legtöbbjük remélhetőleg nem. Egyszerűen csak arról van szó, hogy ez a nap a nadrág nélküli metrózás világnapja, így a bevállalósabbak és a kevésbé szégyellősek hiányos öltözetben flangálnak a metrón a hideg ellenére.

People walk down stairs and take escalators as they take part in the annual "No Trousers On The Tube Day" event in central London on January 11, 2015. Originally started in the US, the international event, also known as the "No Pants Subway Ride" was created by improvisation group "Improv Everywhere" and sees people taking train journies while wearing no trousers, yet acting as normally as possible. AFP PHOTO / LEON NEAL (Photo credit should read LEON NEAL/AFP/Getty Images)

Az utóbbi időszakban amúgy is sok a késés és a fennakadás a brit tömegközlekedésen, így legalább a várakozással töltött unalmas percek kicsit emlékezetesebbé válnak. Idén ez a mostanra világméretűvé nőtt esemény január 10-re, azaz a mai napra esik, úgyhogy senki ne lepődjön meg a sok lengén öltözött emberen az aluljárókban.

no-pants-tube-ride-678x381

Az egyébként januári eseményt sokkal egyszerűbb lenne megrendezni nyáron, amikor jobb az idő. Akkor lehet, hogy nem csak ezrek, de tízezrek is bátrabban ledobnák a ruháikat egy egész napra a metrón, és valami hihetetlenül vicces jelenséggé alakulna az egész, ami a briteket ismerve simán átterjedne az utcákra és a pubokra is.

No-Pants-Day-2013-002

Az idei a 15. az évente megrendezett események sorában. 2002-ben egy Improv Everywhere nevezetű csapat találta ki, és azóta a világ számos nagyvárosában elterjedtté vált. Idén, a népszerű eseményen résztvevő embereket már több, mint 60 világvárosban lehetett látni Londontól New Yorkon át egészen Pekingig.

media.media.9cf92302-818d-47d2-9e4e-f74cdd2cac92.normalized

no-pants-1

A szervezők elmondása szerint az alsóneműt nem kell levenni (tehát nem Donald kacsázásról van szó), viszont a lábaknak meztelennek kell lenniük. Végezetül a gyakorlat végrehajtása akkor tökéletes, ha mindeközben valamilyen közömbös, átlagos tevékenységet végeznek (pl.: olvasás, beszélgetés, telefonnal szöszmötölés), ezzel jelezve, hogyan viselkednének egy átlagos napon.

920x920

no_pants_subway_ride_couple

BRITAIN-PEOPLE-NO PANTS SUBWAY RIDE

article-0-1A9890E900000578-487_634x487

Az évente megrendezésre kerülő esemény dátumát mindig decemberben szokták bejelenteni, úgyhogy a következőre még kicsit várnunk kell.    Forrás: http://www.independent.co.uk/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]