Ilyen lehetőségek és támogatások vannak az elbocsátottaknak és munkakeresőknek a járvány alatt Nagy-Britanniában 1

Az álláskeresők és az elbocsátottak számára számos támogatási lehetőség áll rendelkezésre, amelyek segítenek nekik munkát találni Nagy-Britannia területén. A világjárvány és a Brexit átmeneti időszakának vége körüli bizonytalanság ellenére Nagy-Britanniában számos kezdeményezés van arra, hogy az embereket újra munkába állítsák.

Ilyen lehetőségek és támogatások vannak az elbocsátottaknak és munkakeresőknek a járvány alatt Nagy-Britanniában 3

Ezek magukban foglalják az emberek számára a pályaváltáshoz nyújtott segítséget új készségek kifejlesztésével, az álláskeresők egyedi támogatását a megfelelő helyi állásajánlatok felkutatásához, valamint képzést, amely lehetővé teszi az emberek számára hogy magabiztosabbakká váljanak, így megkönnyítve egy új pozíció megszerzését.

Skóciában, Walesben és Angliában a kormány által támogatott programok között szerepel a Kickstart rendszer, amely finanszírozást biztosít a munkaadók számára, hogy 16–24 éves korúaknak munkahelyet teremtsenek. Legfőképp olyanoknak, akiket a tartós munkanélküliség veszélye fenyeget, vagy Universal Credit támogatásra szorulnak.

A brit pénzügyminiszter tavaly nyáron jelentette be ezt a kormány által finanszírozott rendszert, amelynek keretein belül féléves fizetett munkát kaphatnak az emberek különböző helyi munkáltatóknál. A kormány 2 milliárd fontos büdzsét hagyott jóvá ennek a programnak a működtetésére. A Halo Urban Regeneration például, amely egy 63 millió fontos város-felújítási projektet irányít Skóciában, Kilmarnockban, 200 betöltendő pozíciót kínál a program részeként.

A munkanélküliek számára elérhető másik rendszer az Ágazati Munka Akadémia Program – vagy SWAP -, amely támogatja a vállalkozásokat szakképzett munkaerő létrehozásában. A SWAP-ok arra is szolgálnak, hogy felkészítsék a munkanélküli-segélyben részesülőket arra, hogy más munkaterületen jelentkezzenek álláslehetőségekre.

Ez egy kiváló lehetőség azoknak az álláskeresőknek, akik Universal Creditet, álláskeresői támogatást (JSA) vagy foglalkoztatási támogatást (ESA) igényelnek, hogy magabiztosabbakká váljanak egy új munkakörben, javítsák önéletrajzukat, és munkatapasztalatot szerezzenek és különböző képzéseket csináljanak végig. Eddig országszerte több mint 40 000 embernek segítettek elhelyezkedni különböző iparágakban. Minden SWAP egy adott iparágban végzett munkára összpontosít, például gondozásban, építőiparban vagy logisztikában, és maga a felkészítés legfeljebb hat hétig tart.

Az Új Vállalkozási Támogatás (NEA) egy harmadik kormányzati kezdeményezés, amely pénzt biztosít az üzleti ötlettel rendelkező álláskeresők számára. A támogatás magában foglal egy mentort, aki tanácsot ad, amikor az új vállalkozás kereskedni kezd, valamint a heti juttatást, amelynek értéke 1274 font, 26 hét alatt. A kedvezményezettek kölcsönt is igényelhetnek az induló költségek leküzdésére, ha a vállalkozás két évnél fiatalabb. A rendszer bevezetése óta több mint 215 000 álláskereső vette igénybe ezt a rendszert.

A rendelkezésre álló segítségről, a legújabb állásajánlatokról és álláskeresési ötletekről további információt a gov.uk/jobhelp oldalon találtok.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után