Az ONS, a brit statisztikai hivatal elemzései szerint ilyen alacsony pontra még sohasem süllyedt az infláció. A fogyasztói árindex eközben a tavalyi évhez képest 0,3%-al nőtt.

infláció

Legutóbb 2000 májusában mértek hasonló értéket. A brit kormány által megszabadott 2 %-os inflációt a brit jegybank a Bank of England „rendezi”.

Amennyiben ez a százalékszám 1 százalékponttal is változik, abban az esetben a bank nyílt levélben ad magyarázatot a brit pénzügyminiszternek.

Bizony lesz még pár levél a brit pénzügyminiszter George Osborne postaládájában, Mark Carney (Bank of England) nevű feladóval.

Elemzők szerint az infláció, még közel sem érte el rekordmélységét. Az elkövetkező időszakban tehát további csökkenés várható.

Scott Corfe, a brit makrogazdasági kutatásokért felelős igazgató szerint februárra, 0,1 %,
márciusra -0,2 %, áprilisra pedig -0,1% lehet az éves infláció.

Corfe elmondta még, hogy várhatóan a 2015-ös infláció egész évre tekintve 0,4 % lesz, ami szintén rekord alacsony éréket képviselne.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/rekordmelysegben_a_brit_inflacio.593653.html

Jakab Norbert