Illegális hajós bulit fülelt le a rendőrség Londonban, több mint 20 ember kapott £800-os büntetést 1

Letartóztattak egy férfit és további 26 ember pedig igen kemény pénzbüntetést kapott a koronavírus szabályainak megsértése miatt, miután a rendőrséget riasztották egy illegális hajósbulihoz a londoni Lea folyó partján.

Illegális hajós bulit fülelt le a rendőrség Londonban, több mint 20 ember kapott £800-os büntetést 3

A helyszínre érkező rendőrök összesen kb. 30 embert találtak a hajó fedélzetén, Hackney Marshes közelében, szombat hajnali hajnali 4:30-kor, miután több bejelentés is érkezett a hangos zene miatt. Ráadásul a letartóztatott 31 éves férfiról kiderült, hogy kevesebb, mint két hete egy hasonló összejövetel megszervezése és lebonyolítása miatt már érkezett panasz a környékbeliektől – közölte a Fővárosi Rendőrség.

Pete Shaw főfelügyelő elmondta: „Hihetetlenül kiábrándító, hogy az ilyen jellegű események még akkor is folytatódnak, amikor a londoniak túlnyomó többsége helyesen cselekszik és hatalmas áldozatokat hoz a vírus terjedésének megakadályozása érdekében. Az előírások minden ilyen megsértése nemcsak az ott összegyűlt csoport számára jelent kockázatot, hanem a rendőröknek is, akiknek ezzel foglalkozniuk kell. Az a személy, aki többször is figyelmen kívül hagyta ezeket a szabályokat, és aki úgy tűnik, hogy több rendezvényt is szervezett az utóbbi időben, nemcsak veszélyes, de az összes érintett biztonságát is teljesen figyelmen kívül hagyja.”

Illegális hajós bulit fülelt le a rendőrség Londonban, több mint 20 ember kapott £800-os büntetést 4

A 26 embert, akit megbírságoltak, egyenként 800 fontos fix büntetéssel sújtottak – tette hozzá Shaw főfelügyelő.

Ez az incidens alig két nappal azután történt, hogy a rendőrségnek egy másik bulit is szét kellett oszlatnia Wandsworth területén. Ott csütörtökön késő este összesen 40 embert találtak egy házban amikor a helyszínre érkeztek. Egy nőt letartóztattak, több ott tartózkodót pedig pénzbírsággal sújtottak.

Az ACRO Bűnügyi Nyilvántartási Hivatal adatai azt mutatják, hogy az angliai rendőrök tavaly augusztus és december között, több mint 30 fős összejövetelek szervezőinek összesen 196 alkalommal szabtak ki maximális 10 000 font összegű bírságot.        Forrás

Megosztás