Húsvéti káosz, a parkolóig kígyózott a sor az angliai reptéren 1

Azoknak az utazni vágyóknak, akik azt remélték, hogy könnyen megy majd az ország elhagyása a húsvéti hétvégén, és a manchesteri reptérről indult a járatuk, szomorú tényekkel kellett szembenézniük a tegnapi nap folyamán, ugyanis brutális méretű sorok alakultak ki a reptéren.

Húsvéti káosz, a parkolóig kígyózott a sor az angliai reptéren 3

A repülőtér egyes termináljához tegnap reggel érkező utazni indulókat akkora sorok fogadták, amik egészen a parkolóig kígyóztak. A nem sokkal hajnali 4.30 előtt készült fényképeken több tucat ember látható, akik arra várnak, hogy egyáltalán az épületbe bejussanak, és több százan vártak bent is arra, hogy feladják végre a poggyászokat.

A repülőtér ezen a héten nehezen tudott megbirkózni az utazni vágyók megnövekedett számával, és a személyzet hiánya miatt hatalmas káosz alakult ki. Az értesülések szerint  a kaotikus állapotok csak a kora reggeli órákban álltak fenn, és elvileg a helyzet reggel 9 óra körülre már szinte teljesen normalizálódott.

Azonban az elmúlt hetekben nem ez volt az első alkalom, hogy akár a manchesteri, akár más reptereken kaotikus állapotok uralkodtak el. Az elmúlt időszakban a Covid miatt betegszabadságon lévő személyzet, illetve a járvány alatti létszámleépítések miatt hatalmas késések alakultak ki Nagy-Britannia számos repterén és járatok százait törölték sokszor napi szinten.

Csak ezen a héten több mint 1000 járatot töröltek országszerte és közülük is a legtöbbet a Manchester Aiport, valamint a Heathrow és Birmingham repülőtereken. Szerdán már a rendőrséget kellett segítségül hívni a helyzet kezeléséhez, és az utasok arról számoltak be, hogy a repülőtéren óriási volt a felfordulás.

Húsvéti káosz, a parkolóig kígyózott a sor az angliai reptéren 4

Andy Burnham, Manchester polgármestere még a város busz- és villamoshálózatának személyzetét is bevonta a repülőtér személyzetének megsegítésére, és a brutális méretű sorok menedzselésére. Rengeteg bőrönd maradt a terminálokon otthagyva, miután az utazók egy része egyszerűen nem bírt tovább várni, hogy a repülés után kiadják a poggyászukat, és inkább hazaindultak.

A lakosságnak azt tanácsolták, hogy legalább három órával a járatuk indulása előtt érkezzenek meg a repülőtérre, és előzetesen csekkolják be a poggyászukat, ha csak tehetik. Egyes légitársaságok a torlódások csökkentése érdekében lehetővé tették a poggyász becsekkolásának lehetőséget már a repülés előtti éjszaka.

A repülőtéren dolgozó személyzet azonban arról számolt be, hogy így sem tudnak megbirkózni az utasok megnövekedett számával a korlátozások feloldását követően.

„Egyszerűen nem bírjuk a terhelést. Jelenleg nagyon kevés a létszám, pokoli a helyzet. Az egész munkakörnyezet sokkoló. Sok embert elbocsátottak a járvány alatt. Most hogy újra egyre többen utaznak, nem bírjuk és az alkalmazottakat nem lehet csak úgy egyik pillanatról a másikra újra felvenni.” – mondta névtelenül nyilatkozva a személyzet több tagja a Manchester Evening News-nak.

A repülőtér ügyvezető igazgatója is lemondott néhány nappal ezelőtt a húsvéti ünnepi káosz közepette. A manchesteri repülőtér a hivatalos közleményében azt írta, Mrs. Smart úgy döntött, hogy Dél-Angliába költözik, hogy közelebb legyen családjához. Az utasoknak írt nyílt levélben pedig a Manchester Airport kijelentette, hogy „megérti az utasok csalódottságát a sorok és a torlódások miatt”… Ezzel aztán biztos sokra mennek!        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után