Horror tömegbaleset Londonban: felborult egy villamos, több halott és vagy 40 sérült 1

Sokan halálra rémültek és több tucat ember megsérült, amikor egy villamos kisiklott és felfordult Croydonban. Öten a jármű belsejében ragadtak, miután az lejött a sínekről egy alagútban, a Sandilands villamos állomás közelében, reggel 6 órakor. A Brit Közlekedésügyi Rendészet megerősítette, hogy többen életüket vesztették. 

croydontramside0911d

Az oldalára fordult villamosban rekedtek közül, kettő kivételével, a másik hármat már sikerült kimenteni. A legfrissebb értesülések szerint a baleset halálos áldozatainak száma mostanra hétre emelkedett. Egy n42 éves férfit ráadásul le is tartóztattak az ügy kapcsán és jelenleg az egyik kapitányságon zajlik a kihallgatása, ez egyben azt is jelenti, hogy nem zárható ki, hogy ez nem is baleset volt, hanem szándékos emberölés. Erről azonban sokkal többet a rendőrség egyelőre nem hozott nyilvánosságra.

A Londoni Tűzoltóság — amelynek legalább 70 tisztje volt kint a helyszínen — azt mondta, hogy legalább 40-en megsérültek, amikor a villamos egy éles kanyarban felfordult. Reggel 6:10-kor, a sürgősségieket is ki kellett hívni, az akkor már javában zuhogó esőben. Több mint 50 személyt kellett kórházba szállítani.

3a33691500000578-3919150-the_two_car_vehicle_thought_to_weigh_around_35tonnes_derailed_at-a-81_1478694431970

Hannah Collier, aki a villamos állomás közelében él, a következőket mesélte: „Egy nagy csattanást hallottam kintről, most pedig sürgősségiek vannak mindenhol a felfordult villamos miatt; remélem, mindenki jól van.” A 23 éves nő hozzátette, hogy látta, ahogy hordágyon vittek el embereket az eset színhelyéről.

James Long, aki méterekre lakik a helyszíntől, a következőket osztotta meg a látottakról: „Egy éles kanyarban történt a dolog, a Sandilands villamos megálló közelében. Még soha sem láttam ennyi sürgősségi személyzetet megjelenni egy helyszínen.”

A Londoni Tűzoltóság azt mondta, hogy őket reggel 6.04-kor hívták ki az alagútban felfordult villamoshoz.

„Nyolc tűzoltó és öt tűzoltókocsi, ill. mentő személyzet van jelen.” — tette hozzá a tűzoltóság szóvivője. Az embereket figyelmeztették, hogy kerüljék el a villamos vonalat és a Sandiland állomás környékét East Croydonban, ahol nagy rendőrségi kordonnal vették körül a helyszínt és sok jármű van kint.

croydontramside0911c

Miguel Johnson szerint, aki a buszból látta az esetet, rengeteg tűzoltó, mentő és rendőrségi jármű jelent meg a helyszínen, amiből gondolta, hogy nagyon súlyos lehetett a baleset.

A Londoni Mentőszolgálat szóvivője a következőket nyilatkozta: „6.30-kor hívtak ki minket egy esethez Addiscombe Roadra Croydonba. Sok pácienst látunk el.”

3a346c4b00000578-3919150-image-a-111_1478705783495

A Brit Közlekedésügyi Rendészet szóvivője is megerősítette a jelenlétét a helyszínen. „A tisztjeink együtt dolgoznak más sürgősségi szolgálatokkal a villamos kisikláson. Úgy gondoljuk, sokan megsérültek. Kértük az embereket, hogy hagyják el a környéket.”

Sadiq Khan, London polgármestere a következőket mondta: „Kapcsolatban vagyok a sürgősségi szolgálatokkal és a TfL-el, akik nagyon keményen dolgoznak azon, hogy az irányításuk alá vegyék a helyzetet, és ellássák azokat, akik megsérültek. Együtt érzünk mindazokkal, akik az esetben érintettek. Arra kérjük az embereket, hogy a legfrissebb közlekedési információkért látogassanak el a TfL honlapjára, tfl.gov.uk.”

A Transport for London szóvivője a következőket mondta: „Jelenleg együtt dolgozunk a sürgősségi szolgálatokkal a Croydonban történt villamos kisiklás esetén. Jelenleg, nincs szolgálat a villamos vonalon Reeves Corner és Addington Village/Harrington Road között.”   Forrás: evening standard

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után