A 10 legjobb és legrosszabb hely, ahol élhetsz Nagy-Britanniában 2016-ban 1

Az árak emelkedésével egyre többen kérdőjelezik meg a Londonban lakás létjogosultságát. Íme, itt egy lista, hogy 2016-ban merre a legjobb és a legrosszabb az életszínvonal a szigetország területén.

UK-wallpaper

Az idei évben Nagy-Britannia legélhetőbb városa Edinburgh lett az alacsony bűnözési ráta, a magas fizetések, a gyors internet és az átlagosnál alacsonyabb megélhetési költségek miatt. A skót fővárosban az átlagos fizetés egész pontosan évi £29,588, ami majd 2,000-rel több, mint Londonban, az internetes letöltési sebesség pedig átlagosan 30Mbs.

A uSwitch Quality of Life felmérésén Bradford és Hull végeztek a lista másik végén, köszönhetően az alacsony felhasználható jövedelemnek, az alacsony foglalkoztatottságnak és a zsúfolt iskoláknak. A felmérés szerint a Bradfordban lakóknak marad átlagosan a legalacsonyabb szabadon elkölthető éves jövedelmük, ami mindössze £13,654 (ezzel szemben Edinburgh-ben £20,083). Mindemellett a bérleti díjak is kiemelkedően magasak, átlagosan heti £92.60-s értékkel. A West Yorkshire területén lévő iskolák ráadásul túlzsúfoltak és a diákok is átlagon aluli képességekkel rendelkeznek. Ugyanakkor a házárak (hogy valami jót is mondjunk) az átlagosnál alacsonyabbak, így egy átlagos kertes ház ára £91,000 körül mozog a Rightmove adatai szerint.

Calton-Sunset-9-October-2012

Elmondható, hogy Skócia kifejezetten jól teljesített, mivel Lanarkshire, Inverclyde és Renfrewshire is a legjobb 10 között végzett a fentebb említett főbb szempontok alapján.

Nagy-Britannia 10 legélhetőbb környéke:

 1. Edinburgh
 2. Solihull
 3. Hertfordshire
 4. Northumberland
 5. South Lanarkshire
 6. Berkshire
 7. Darlington
 8. North Lanarkshire
 9. York
 10. Inverclyde, East Renfrewshire & Renfrewshire

A kutatás az ország 138 különböző területét hasonlította össze, 26 főbb tényező alapján, hogy átfogó képet kapjunk arról, milyen is az életszínvonal a királyság különböző részein. Az összehasonlítás főbb szempontjai közt szerepeltek a fizetések, a fizetések szabadon elkölthető hányada, a hétköznapi árucikkek árai, a rezsiköltség, a munkaórák száma, a várható életkor és még az is, hogy mennyit süt a nap.

A kutatás többek közt azt is kimutatta, hogy Nyugat-Londonban az emberek 25%-a több, mint 45 órát húz le hetente. Cserébe mondjuk jó a fizetésük, ezen a területen ugyanis az átlagfizetés £35,464 évente. Továbbá itt egy háztartás éves szinten, szabadon elkölthető jövedelme £39,602, ami több mint háromszorosa a Leicester és Nottingham környékén lakó családokénak, ami csak £11,700.

A nők Buckinghamshire területén, a férfiak pedig Surrey-ben örvendhetnek a legmagasabb várható élettartamnak, míg a legrövidebb ideig a Glasgow környékén lakók élnek. Egész Nagy-Britannia területén a férfiak jelenleg 79.1, a nők pedig 82.4 éves kort fognak megérni átlagosan.

A 10 legrosszabb hely életminőség szempontjából Nagy-Britanniában:

 1. Bradford
 2. Kingston Upon Hull
 3. North of Northern Ireland
 4. Eilean Siar (Western Isles)
 5. West & South of Northern Ireland
 6. Blackpool
 7. Devon
 8. Central Valleys
 9. East of Northern Ireland
 10. South Teesside

A teljes listát itt találjátok.

A villanyszámlák átlagos értéke az elemzés szerint Skóciában a legalacsonyabb és Észak-Írországban a legmagasabb.

Az átlagos fizetés Nagy-Britannia területén £22,044, és emellett a családoknak a számlák kifizetését követően hetente átlag £192-juk keletkezik, amit arra költenek, amire jól esik.     Forrás: http://www.telegraph.co.uk/finance/

[fblike]

További hírek, érdekességek

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után