A brit statisztikai hivatal nemrégiben készített egy átfogó tanulmányt, melyben arra keresték a választ, hogy az országban hol mennyire boldogak, vidámak, vagy épp feszültek az emberek.

_85702552_85702547

Az ONS összesen nem kevesebb, mint 165,000 embert kérdezett meg az országban, az általános hangulatával kapcsolatban. A statisztikai hivatal az eredmények tükrében elmondta, hogy észrevehetően növekszik az űr az életükkel elégedett, és a boldogtalan emberek közt.

A brit lakosságot összesen 4 dologról kérdezték: a boldogságról, az élettel való elégedettségről, az életük értékességéről, és a szorongásuk mértékéről. Mindent egy egytől tízig terjedő skálán kellett értékelni.

ertekeles boldogsag atlag

Az eredmények országos szinten, egész Nagy-Britannia területét nézve:

 • Boldogság – 7.5 (34.1% adott maximális pontot, míg 8.9% értékelte nullára)
 • Élettel való elégedettség – 7.6 (28.8%adott maximális pontot, míg 4.8% értékelte nullára)
 • Saját életük értékessége – 7.8 (34.4% adott maximális pontot, míg 3.8% értékelte nullára)
 • Szorongás mértéke – 2.9 (40.9% adott minimális pontot, míg 19.4% értékelte tízesre)

Az 5 legboldogabb környék Nagy-Britanniában:

 1. Fermanagh and Omagh
 2. Ribble Valley
 3. Eilean Siar
 4. West Somerset
 5. Orkney Islands

Az 5 legkevésbé elégedett és boldog hely Nagy-Britanniában:

 1. Bolsover
 2. Cannock Chase
 3. Dundee City
 4. Dover
 5. Liverpool

Hol, milyen arányban adtak magas pontszámot az emberek Anglia területén:

ertekeles boldogsag max

Londonban az országos átlagnál rosszabbul érzik magukat az emberek az eredmények alapján, de a kérdőív pár évvel ezelőtti első adataihoz képest javuló tendenciát mutatnak. A győztes Fermanagh and Omagh vidéke Észak-Írországban található meg, és 8.26-os átlaggal sikerült bezsebelniük a legboldogabb terület címet. A legrosszabbul teljesítő, szénbányák környezetében fekvő Bolsover pedig 6.89-es átlaggal zárt.

Ami pedig a szorongást illeti, Pendle lakossága Lancashire-ben volt a legfeszültebb, 3.58-as átlaggal, míg a legnyugodtabb és legkiegyensúlyozottabb területek Nuneaton és Bedworth Warwickshire-ben 1.84-gyel, Rushmoor Hampshire-ben 2.01-gyel, és Boston, Lincolnshire területén 2.06-os átlaggal voltak.

Mivel rengeteget beszél mindenki arról, hogy az ország hogyan teljesít mindenféle gazdasági szempontok szerint, most úgy gondoltuk, azt is megmutatjuk, hogy közben hogy érzik magukat a benne élő emberek.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-34336951