Hogyan működik az online sportfogadás Magyarországon? 1

A sportfogadás az elmúlt években egyre népszerűbbé vált Magyarországon, ami főként annak is köszönhető, hogy sokan élvezik a lehetőséget, hogy online fogadhatnak kedvenc sportágaikra és eseményeikre. Ebben a cikkben megnézzük, hogyan működik az online fogadás Magyarországon, beleértve a jogszerűséget, a különböző fogadási típusokat, és azt, hogy hogyan lehet belevágni ebbe a világba.

Hogyan működik az online sportfogadás Magyarországon? 3

Az online sportfogadás legalitása Magyarországon

Az online sportfogadás legális Magyarországon, bár a kormány a Magyar Szerencsejáték Hatóságon keresztül szabályozza. Ez a szabályozó szerv felelős az online sportfogadási oldalak engedélyeinek kiadásáért, valamint annak biztosításáért, hogy azok megfeleljenek a tisztességesség és biztonság szigorú előírásainak.

Mielőtt viszont elkezdhetsz online fogadni Magyarországon, mindenképpen nyitnod kell egy számlát egy engedéllyel rendelkező, jó hírű sportfogadási oldalon. Ehhez meg kell adnod néhány személyes adatot, többek között a neved, a címed és a születési dátumod, valamint egy érvényes e-mail címet és telefonszámot. Emellett ki kell majd választanod egy fizetési módot, például hitelkártyát vagy e-pénztárcát, hogy pénzt fizethess be és vehess ki a számládról.

Elérhető fogadási típusok

Magyarországon számos különböző típusú fogadást lehet kipróbálni online sporteseményekre. A leggyakoribbak közé tartoznak a következők:

 • Moneyline fogadások – Ezek olyan egyszerű fogadások, amelyekben azt a csapatot vagy sportolót kell kiválasztani, amelyik szerinted megnyeri az adott eseményt. Az egyes lehetőségek esélyei megjelennek, te pedig kiválaszthatod, hogy mennyit szeretnél fogadni rájuk.
 • Over/under fogadások – Ezekben a fogadásokban arra fogadsz, hogy az esemény során elért pontok vagy gólok száma egy bizonyos szám felett vagy alatt lesz. Például, ha egy foci mérkőzésen az alatta/felette 2,5 gól fogadást kötsz, akkor arra fogadhatsz, hogy a mérkőzésen több vagy kevesebb mint 2,5 gól születik-e majd.
 • Kombinált fogadások – Ezek olyan fogadások, amelyekben több fogadást rögzíthetsz egy fogadással. Például fogadhatsz három különböző foci mérkőzés kimenetelére, és ezeket egyetlen fogadássá kombinálhatod. Ennél a fogadási típusnál viszont az összes fogadásodnak sikeresnek kell, hogy legyen.

Fogadj egyszerűen Magyarországról is

Ahhoz, hogy Magyarországon fogadni tudj pár egyszerű lépéssel kell mindösszesen számolnod:

 1. Válassz engedéllyel rendelkező és jó hírű sportfogadási oldalt – Ehhez mindenképpen végezz kutatást, és válassz olyan oldalt, amely rendelkezik a Magyar Szerencsejáték Hatóság engedélyével, és jó hírnévnek örvend a tisztességesség és a biztonság terén.
 2. Regisztrálj – Kövesd az oldalon található utasításokat a fiók létrehozásához, és add meg a szükséges személyes adatokat. Ezután általában egy hitelesítési folyamatot is el kell majd végezned, de ha ezzel megvagy, máris elkészültél a szerencsejáték profilod létrehozásával.
 3. Válassz egy fizetési módot – Ezután el kell majd döntened, hogy milyen fizetési módot szeretnél a feltöltésre használni. Általánosságban napjainkban a hitelkártya / bankkártya, e-pénztárca mellé már kriptovalutát is használhatsz, így szinte csak rajtad múlik, hogy mivel is van kedved fizetni.
 4. Válaszd ki a sporteseményt és rögzítsd a téted – Ha pedig kiválasztottad, hogy mivel és mennyit szeretnél befizetni, már csak meg kell keresned a sporteseményeket, és eldöntened, hogy mire szeretnél fogadni. A fogadáshoz mindösszesen az eseményre kell kattintanod, és máris rögzítheted a tétedet.

A legfontosabb szempontok a sportfogadásban

Ha pedig megvagy a regisztrációval és azt is megértetted, hogy milyen elérhető fogadási típusok vannak, következő lépésként érdemes az alapvető szabályokat és a legfontosabb szempontokat is megvizsgálnod, ahhoz, hogy hamar profivá válhass a sportfogadásban.

 • Bónuszok és promóciók – Sok sportfogadási oldal kínál bónuszokat és promóciókat, hogy új ügyfeleket vonzzon be és ösztönözze a meglévőket a visszatérésre. Ezek közé tartozhatnak az új felhasználóknak szóló üdvözlő bónuszok, ingyenes fogadások és egyéb különleges ajánlatok. Ezeket mindenképpen figyelmesen tanulmányozd mielőtt fogadást rögzítesz, hiszen nagyszerű extrákat jelenthetnek számodra új és profi játékosként is.
 • Oddsok – A különböző fogadások oddsai eltérőek, és idővel az események függvényében is változhatnak. Érdemes körülnézni, és összehasonlítani a különböző oldalakon található oddsokat, hogy kiderüljön, melyik kínálja a legjobb ár-érték arányú fogadásokat.
 • A felelősségteljes szerencsejáték – Fontos megjegyezni, hogy a sportfogadásra nem a pénzkeresés, hanem a szórakozás egyik formájaként kell tekinteni. Mindenképpen szabj magadnak határokat, és tartsd be azokat, és soha ne fogadj magasabb téten, mint amennyit megengedhetsz magadnak, hogy elveszíts. Ha neked vagy egy ismerősödnek problémái vannak a szerencsejátékkal, vannak olyan források, amelyek segíthetnek, viszont a megelőzésre ugyanolyan nagy hangsúlyt kell fektetned, mint a segítségkérésre is.

Illetve, hoztunk egy felsorolást is a legfontosabb tudnivalókról, amelyeket érdemes megjegyezni, ha az online sportfogadásról van szó Magyarországon:

 • Az online sportfogadás legális és szabályozott Magyarországon a Magyar Szerencsejáték Hatóságon keresztül.
 • Számos különböző típusú fogadás érhető el, beleértve az egyszerű fogadásokat, az alatta/felette fogadást vagy épp a döntetlenre nincs fogadás típusokat.
 • Az online sportfogadás megkezdéséhez regisztrálnod kell egy engedéllyel rendelkező oldalon, be kell állítanod egy fizetési módot, és meg kell tenned a fogadásaidat.
 • Nem szabad elfelejtened a bónuszokat és promóciókat, amiket érdemes összehasonlítanod a különböző oldalakon található ajánlatokkal. Ez pedig csakugyan igaz a szorzókra is.

Az online szerencsejáték Magyarországon

Ha tehát online sportfogadáson töröd a fejed magyar játékosként nagyszerű élményekre és kiváló nyereményekre számíthatsz hosszútávon, de azért érdemes betartanod pár szabályt is a megfelelő játékélmény érdekében. Az online szerencsejáték viszont minőségi kikapcsolódást biztosít Magyarországon is, akár telefonon, akár gépen keresztül keresnéd inkább az általa biztosított élő vagy előre rögzíthető sportfogadási ajánlatokat.

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után