Hivatalos! Bejelentették a parlamenti választások pontos dátumát Nagy-Britanniában 1

A miniszterelnök végre véget vetett a pletykák áradatának, és zöld utat adott az előrehozott választásoknak. A Downing Street 10. előtt tartott beszédében a britekhez szólva elmondta, hogy a választásra júliusban kerül majd sor, így a nyár közepén eldől, lesz-e kormányváltás vagy sem.

Hivatalos! Bejelentették a parlamenti választások pontos dátumát Nagy-Britanniában 3

A kormányülésen Mr. Sunak azt mondta a magas rangú minisztereknek, hogy a parlamentet a jövő héten feloszlatják, hogy kezdetét vehesse a választási kampány. A következő nagy-britanniai általános választás pedig július 4-én lesz megtartva a hivatalos bejelentés értelmében. Az Egyesült Királyságban utoljára egyébként 1945-ben voltak júliusi választások.

A bejelentés azt követően történt, hogy a tory vezető kijelentette, hogy az infláció „visszaállt a normális szintre”, ami „jelentős mérföldkő” az egész ország számára, miután a hivatalos adatok szerint az infláció áprilisban 2,3 százalékra csökkent, ami már egészen közel van a 2%-os célértékhez.

A miniszterelnök azt mondta: „Minden szavazatért harcolni fogok, és megszerzem az önök bizalmát. Ugyanezt azonban nem mondhatom el a Munkáspártról, mert nem tudom, mit kínálnak. És az igazat megvallva, szerintem önök sem tudják. És ez azért van, mert nincs is tervük. Nincs semmi konkrétum. Ennek eredményeként a jövő velük csak bizonytalan lehet.”

„Július 5-én vagy Keir Starmer, vagy én leszek a miniszterelnök. Ő újra és újra megmutatta, hogy a könnyebb utat választja, és mindent megtesz a hatalom megszerzéséért. Ha boldogan feladta az összes eddigi ígéretét, hogy vezető lehessen, honnan tudhatnák, hogy nem csinálja majd ismét pontosan ugyanezt, ha miniszterelnök lesz?”

A miniszterelnök a szakadó esőben szólt a nemzethez. Átázott öltönyében azt mondta, hogy a király teljesítette a parlament feloszlatására vonatkozó kérését, és Mr. Sunak megígérte, hogy a következő hetekben „minden szavazatért harcolni fog”. Annak jeleként, hogy a biztonság és a gazdaság kulcsfontosságú pontok lesznek, Sunak úr kijelentette: „Ez a választás olyan időben fog megtörténni, amikor a világ veszélyesebb hely, mint a hidegháború vége óta bármikor.”

Sir Keir Starmer, a munkáspárt vezetője kijelentette, hogy „ideje a változásnak”, és azt mondta a briteknek, hogy szavazzanak a Munkáspártra reagálva a miniszterelnök nagy bejelentésére. Azt mondta: „Demokráciánk erejével a hatalom most újra az önök kezébe kerül. Ez egy hatalmas lehetőség arra, hogy megváltoztassuk a jövőnket. Hosszú kampánynak fog tűnni, ebben biztos vagyok. De nem számít, ki mit mond vagy tesz, a lényeg, hogy ez a választás a változás lehetőségéről szól.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után