Hivatalos! A brit miniszterelnök mai nagy bejelentése a lakosság megsegítésere 1

Liz Truss miniszterelnök a mai napon bejelentette, hogy egy átlagos brit háztartás 2024 októberéig legfeljebb évi 2500 fontot fizet majd az energiaszámlákért.

Hivatalos! A brit miniszterelnök mai nagy bejelentése a lakosság megsegítésere 3

A megugró lakossági villanyszámlák kezelésének tervében a meglévő energiaár-plafont „energiaárgarancia” váltja fel, a kormány a szolgáltatókat fogja támogatni, méghozzá úgy, hogy az elszálló nagykereskedelmi árak okozta különbözetet fedezi számukra október 1-től. A segélycsomag azt jelenti, hogy a családokat megkímélik az átlagos éves számlák 1971 GBP-ról 3549 GBP-ra ugrásától, amivel idén átlagosan 1000 GBP-t takarít meg minden háztartás. A megtakarítások azonban csökkenhetnek a második évben, mivel a Rishi Sunak által az év elején bejelentett 400 font egyszeri támogatást nem hosszabbították meg.

Októbertől hat hónapig minden vállalkozás és más olyan ingatlan, például iskolák vagy jótékonysági szervezetek hasonló támogatásban részesülnek, majd három hónap elteltével felülvizsgálják a helyzetüket, hogy a későbbi kifizetéseket a leginkább rászorulók kapják meg.

A vállalkozásokra nem terjedt ki a korábbi árplafon, és akár ötszörös vagy hatszoros áremeléssel kellett szembenézniük. Az új rendszer értelmében a kormány beavatkozik a nagykereskedelmi árak alacsonyan tartásával.

A kormány és a Pénzügyminisztérium megtagadta a teljes csomag költségére vonatkozó becslést. A szakértők 150 milliárd fontra becsülik a csomag teljes költségét, de a Whitehall bennfentesei úgy vélik, hogy ez túl magas, és remélik, hogy a végső számla 100 milliárd font alá tud csökkenni.

Kwasi Kwarteng pénzügyminiszter még ebben a hónapban közzéteszi majd az első hivatalos becslést rendkívüli költségvetés során, bár a tisztviselők arra figyelmeztettek, hogy a végösszeg a világpiaci árak ingadozásaitól függően nagymértékben változhat.

A parlament alsóházában bemutatva terveit Truss ismét határozottan visszautasította a Munkáspárt azon felhívásait, hogy a rendszer egészét vagy egy részét az energia cégóriások többletnyereségére kivetett, a Pénzügyminisztérium által 170 milliárd fontra becsült rendkívüli adóból finanszírozzák.

Sir Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője megkérdőjelezte, hogy Truss miért ellenzi ennyire az új rendkívüli adót – azzal érvelve, hogy saját pártja javaslata lehetővé tenné, hogy az árplafont a jelenlegi, 2000 font alatti szinten fagyasszák be. Még saját pártja tagjai közt is aggodalom jelei mutatkoztak amiatt, hogy Truss elutasította a rendkívüli adót. A Pénzügyminisztérium konzervatív elnöke, Mel Stride azt mondta a képviselőknek, hogy „legalább megfontolhatná” az új adó kivetését az energiavállalatokra.

Az új terv maximalizálja az energia egységárát, vagyis a háztartások által fizetett tényleges számla a gáz- és áramfelhasználás függvényében változik majd azért. A tisztviselők becslése szerint az éves megtakarítás valószínűleg, átlagosan 650 GBP körül lesz egy jól szigetelt lakás esetében – ahol a tipikus számlák várhatóan 2400 GBP-ról 1750 GBP-re csökkennek míg egy családi ház esetében 1400 GBP is lehet a megtakarítás, ahol a költségek a várt 3800 GBP-ról kb átlag 2650 GBP-ra csökkennek majd.

A kormány arra számít, hogy a miniszterelnök csomagja 4-5 ponttal vissza fogja húzni az inflációt, ami 14-17 százalékra csökkentheti az elemzők által jövőre előre jelzett 19-22 százalékos csúcsot.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után