Hibás, nem megfelelő alkatrészeket találtak több Ryanair repülőgép hajtóművében is, ami valószínűleg egy londoni cégtől származik 1

A Ryanair „hamisnak” vélt alkatrészeket fedezett fel két repülőgépének a hajtóművében is. A fapados légitársaság felfedte, hogy egy alaposabb ellenőrzés során találtak rá a feltételezett „hibás alkatrészekre” a repülőgépeik hajtóműveiben.

Hibás, nem megfelelő alkatrészeket találtak több Ryanair repülőgép hajtóművében is, ami valószínűleg egy londoni cégtől származik 3

Az egyik gépen az Egyesült Államokban, Texasban míg a másikon Brazíliában elvégzett tervezett karbantartási ellenőrzések eredményeként fedezték fel azokat a nem megfelelő alkatrészeket, amelyek feltételezhetően a londoni AOG Technics cégtől származtak.

Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója a történteket követően nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a nem engedélyezett alkatrészeket mostanra eltávolították a repülőgépek hajtóműveiből. Ez azok után történt, hogy a légi közlekedési szabályozó hatóságok októberben azzal vádolták meg az AOG-t, hogy több ezer hajtóműalkatrészt szállított le hamis biztonsági tanúsítvánnyal légitársaságok tucatjainak szerte a világon.

A Ryanair most ezzel a botrányba belekeveredett legújabb légitársaság, miután az American Airlines, a Delta Air Lines és a Southwest Airlines is megerősítette, hogy gyanús alkatrészeket találtak az ellenőrzések során.

Állítólag a Ryanairnél az Airbus 320-as és a Boeing modellek, köztük a régebbi generációs 737-esek is érintettek az ügyben. O’Leary úr a Bloombergnek elmondta, hogy a Ryanair soha nem dolgozott együtt közvetlenül az AOG-val, és az alkatrészeket harmadik feleken keresztül szerezték be.

Azt mondta, hogy a dolgozók azután bukkantak rá a „gyanús” alkatrészekre, hogy a Ryanairt felszólították, hogy ellenőrizze a gépeit, miután az AOG-t többen is megvádolták a használatra nem alkalmas alkatrészek miatt. A Polgári Repülési Hatóság (CAA) októberben közölte, hogy az Egyesült Királyság számos légitársasága az AOG által eladott hibás alkatrészekkel repült.

A légitársaságokat felszólította a CAA, hogy ellenőrizzék alkatrészeiket, és azt mondta: „Minden ilyen alkatrész esetében kérjük, lépjenek kapcsolatba az ARC-n [légialkalmassági engedélyezési bizonyítványok] azonosított jóváhagyott szervezettel, hogy ellenőrizzék a tanúsítvány eredetét. Ha a szervezet igazolja, hogy az ARC nem ettől a szervezettől származik, akkor az összes érintett alkatrészt le kell foglalni, hogy nehogy beszerelésre kerüljenek a későbbiekben. Ha egy alkatrészt találnak hamisított ARC-vel, amelyet már beszereltek, azt ki kell cserélni egy jóváhagyott alkatrészre.”

Az AOG-t a londoni Legfelsőbb Bíróság elé állították a vádak miatt, ahol ügyvédei és a cég igazgatója, Jose Zamora Yrala mind azt mondták, hogy együttműködnek a nyomozásban.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után