Hiába ígérte, nem adja meg az 500 font támogatást a brit kormány az emberek nagy részének 1

A TUC legfrissebb adatai szerint a legtöbb ember, aki az 500 fontos támogatásért folyamodik a karantén kapcsán, elutasításra kerül.

Hiába ígérte, nem adja meg az 500 font támogatást a brit kormány az emberek nagy részének 3

Az angliai helyi önkormányzatok mintegy felének adatain alapuló tanulmány szerint tíz pénzügyi támogatás iránti kérelem közül hetet elutasítottak. Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy durván 120 000 kérelmet nyújtottak be 171 különböző helyi önkormányzathoz, és ebből mindössze 36 000 ember kapott támogatást.

Frances O’Grady, a TUC főtitkára a téma kapcsán azt nyilatkozta nemrégiben, hogy a „hiányos kifizetések” és a „csekély táppénz” arra kényszeríti az embereket, hogy „válasszanak a helyes cselekedet és nélkülözés és teljes elszegényedés között”… Értve ez alatt, hogy vagy dolgoznak annak ellenére hogy megbetegedtek, vagy 2 hétre elesnek a bevételi forrásuktól úgy, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a kormány megsegíti őket ez alatt az idő alatt.

Az emberek megfelelő önálló elszigetelése, illetve őket erre rávenni jelenti az egyik legnagyobb kihívást a világjárvány kezdete óta. Hozzávetőleg napi 20 000 ember hagyja figyelmen kívül az otthon maradásra vonatkozó utasításokat, miután egy koronavírus fertőzöttel kerültek közvetlen kapcsolatba.

Néhányan támogatták ugyan a karanténba kényszerített emberek számára fizetendő általános támogatás ötletét, de ezt a Pénzügyminisztérium eddig elutasította. Ehelyett szeptembertől egy egyszeri 500 font összegű támogatást vezettek be a leginkább rászorulók számára, de csak akkor, ha megfelelnek a kritériumoknak.

A rendszert a helyi önkormányzatok felügyelik, akik bárkinek felajánlhatnak támogatást amennyiben úgy ítélik meg, hogy az tényleg szükséges. A Resolution Foundation szerint 8-ból 7 munkavállaló nem jogosult a fő támogatásra, ezért ehelyett az önkormányzatok jóindulatán múlik, hogy kapnak-e anyagi támogatást vagy sem.

De a TUC szerint ezekre a támogatásokra benyújtott igénylések száma „jelentősen meghaladja a rendelkezésre álló forrásokat”. Ez nagy nyomást gyakorol a helyi hatóságokra, hogy vagy maguk fizessék ki a maradékot saját zsebből, vagy utasítsák el alacsony fizetésű munkavállalók kérelmét, akiknek pénzügyi támogatásra van szükségük, vagy egyes esetekben a teljes programot lezárják. A brit kormány nemrég ugyan bejelentette, hogy újabb 20 millió fontot pumpál ebbe a támogatási rendszerbe, azonban a TUC szerint ez egyrészt édeskevés, másrészt már túl késő.

Összesen 116 helyi önkormányzat tette közzé részletesen, hogy kinek mennyi támogatást adtak a rendszer keretein belül. Ezek közül 30 önkormányzatnál volt a sikeres benyujtott igénylések aránya mindössze 10% vagy még kevesebb. 6 önkormányzatnál a támogatásért folyamodók mindössze 1- 2%-a kapta azt meg…        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után