Következő Hétfőtől londoniak milliói számára fogja olcsóbbá és kényelmesebbé tenni az utazást az új, egy órás Hopper jegy.

bushopper0509a

Az 1.50 fontba kerülő viteldíj lehetővé teszi az utasok számára azt, hogy ingyen szálljanak át egy másik buszra vagy villamosra akkor, ha az átszállás egy órán belül történik. Ez a lehetőség automatikusan mindenkinek adva lesz, aki Pay As You Go-t használ Oyster kártyával vagy az ún. contactless bankkártyát. Sadiq Khan polgármester azt mondta, hogy ez a viteldíj olcsóbbá és kényelmesebbé teszi a londoniaknak a fővárosban való utazást, különösen azok számára, kik kevesebb jövedelemmel rendelkeznek.

„Az utazási árak Londonban nyolc éve nőnek egyfolytában — és a rendszer nem igazságos azok számára, akiknek több buszra kell átszállniuk, hogy eljussanak a munkahelyükre.” — mondta Sadiq Khan.

„Az új Hopper jegy azt jelenti, hogy évi 30 millió utazás válik ingyenessé — utazások, amelyek jelenleg 1.50 fontba kerülnek” — folytatta a polgármester.

„Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy befagyasszuk a TfL viteldíjainak az emelkedését, ezért a jövő hétfőtől kezdődő Hopper kulcs fontosságú szerepet játszik a tervünkben, hogy olcsóbbá tegyük a Londonban való megélhetést és munkát.” — tette hozzá Sadiq Khan.

2018-tól, azon utasok számára, akiknek a Tube-ot is használniuk kell két vagy három busszal vagy villamossal való utazásuk között, szintén biztosítva lesznek a Hopper előnyei. A Hopper bevezetését széles körben dicsérte szociális média. A londoniak nagyon örülnek annak, hogy a polgármester ilyen gyorsan teljesíti az egyik legfontosabb ígéretét.

Az egyik Twitter felhasználó, Shamshia azt írta, hogy az új ötlet „sok londonit fog segíteni”, míg egy másik közösségi tag, Sasjikia Otto úgy jellemezte Khant, mint „az ígéretét betartó férfi”.

Nem rég, a polgármestert kritikák érték, miután azzal vádolták őt, hogy megszegte azt az egyik legfontosabb választási ígéretét, miszerint, meg fogja állítani az utazási díjak további emelkedését. A polgármester beismerte, hogy a díjak megállítása egyelőre, nem fog vonatkozni — a félmillió londoni által használt — napi vagy heti utazókártyákra (travelcard) vagy az ún. contactless capekre, mondván, hogy ezek nem az ő ellenőrzése alatt vannak.

Azonban, a Travel for London megerősítette, hogy a polgármester feladata az, hogy meghatározza az összes viteldíjat, és hogy aztán tárgyaljon a Közlekedési Minisztériummal arról, hogy ezek közül melyik fedezi a költségeket.

Khan a választási kiáltványában megígérte, hogy „2020-ban, az emberek egy penny-vel sem fognak többet fizetni az utazásaikért annál, mint amennyit ma fizetnek”. Azonban, júniusban elismerte, hogy csak a vonaljegyek és a Pay As You Go lesz befagyasztva, amely azt jelenti, hogy 11 millió utas még mindig kedvezőbben utazhat, mint eddig.  Forrás: www.standard.co.uk

[fblike]