Havazás, fehér Karácsony és -16C is várható idén Angliában 1

Hideg, havas télnek nézünk elébe. Fagyokra és az ország számos területén fehér Karácsonyra lehet majd számítani legalábbis az előrejelzések erre engednek következtetni.

article-2048971-0C528A3C000005DC-10_634x391

Elég sokan vagyunk, akik október vége felé már alig várjuk, hogy legyen valami indokunk forralt bort csinálni, és szürcsölgetni egész este. Nos, az idő érezhetően egyre hidegebb, és a jelek szerint ez a téli hónapokra az ország egyes területein néha még -15C alá is be fog kúszni, úgyhogy a forralt bort és a tipikus téli ételek és italok receptjeit el lehet kezdeni leporolgatni.

Egyes szakértők szerint a tél folyamán idén 36 havas napunk lesz, persze ez inkább Anglia északabbra fekvő területeire és Skóciára lesz igaz, de idén Londonban is több hó lesz, mint tavaly. A fővárosban összesen 5 olyan napot jósolnak, amikor a hőmérséklet fagypont alá esik majd, de azért azt ne felejtsük el, hogy a jelenlegi technológia a meteorológusok bevallása szerint sem alkalmas 1 hónapnál messzebbre előre látni az időjárási körülményeket. Ez nem azt jelenti, hogy fogalmuk sincs mi fog történni, csak azt, hogy a távolabbi becslések pontatlanok. A szigetországban egyébként 2010-ben volt utoljára fehér Karácsony.

london-snow

Fogadjunk, hogy esni fog a hó…

Ha a meteorológusoknak nem hiszünk, egy másik jó előrejelzési módszer meglepő módon a fogadóirodák oldalain található, ugyanis nekik aztán tényleg nem áll érdekükben, hogy rosszul mérjék fel az esélyeket, mivel akkor rengeteget bukhatnak. Mivel pedig manapság már az időjárásra is lehet fogadásokat kötni, érdemes erre is vetni egy pillantást. A fogadóirodáknál márpedig csökkent a szorzó a fehér Karácsonyra, ami szintén azt jelenti, hogy nőtt a valószínűsége az eseménynek. Leeds és Belfast területére 3/1, Aberdeen területére 2/1 míg Londonban azért még mindig viszonylag alacsony 6/1 arányban fizetnek a fehér Karácsonyra.

London Fields in the snow (tilt-shift)
London Fields in the snow (tilt-shift)

Na, de miért lesz hideg az okosok szerint?

A tudósok szerint a szokásosnál dermesztőbb tél a grönlandi jégtakaró olvadása miatt fog bekövetkezni. Ez a folyamat ugyanis lelassítja a Golf áramlatot, ami pedig amúgy egy meleg áramlat, ami Nagy-Britannia irányába áramlik folyamatosan. Az olvadás miatt ez a több, mint 2,000 km széles áramlat idén hidegebbé vált, mint az elmúlt 80 évben bármikor. Alig 800 km-re halad el Nagy-Britannia nyugati partjai mellett, ami azt jelenti, hogy a hírhedt angol nyugati szelek sokkal hidegebbek lesznek, mint idáig.

„Komoly fagyok lesznek. Anglia északi részein és Skóciában a szokásosnál hidegebb periódusok lesznek megfigyelhetőek, melyeknek egy része Anglia déli területeire is ki fog terjedni. Az elmúlt években mért hőmérsékleti adatokból kiindulva lesznek területek, ahol idén a -8C és -20C közti hőmérséklet is elő fog fordulni. Sokszor mondjuk, hogy milyen szörnyű hidegek jönnek, de idén úgy tűnik ez kétség kívül be is fog következni.” – nyilatkozta Tyler Roys az AccuWeather meteorológusa.   Forrás: http://metro.co.uk/2015/10/19/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” colorscheme=”light” hide_cover=”1″ show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”0″ small_header=”1″ hide_cta=”1″ ]  – Itt Like-old oldalunkat

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után