Így spórolhat akár £260-ot is, aki most bankot vált Angliában 1

A brit bankok ügyfelei átlagosan £70-ot takaríthatnak meg évente, pusztán azzal, hogy a folyószámlájukat átviszik egy másik szolgáltatóhoz, derült ki egy nemrégiben készült elemzésből.

someone-withdrawing-cash-from-an-atm-pic-pa-659254405

 

18 hónap vizsgálat után a piaci versenyért felelős hatóság (CMA) belefáradt abba, hogy a brit bankok feldarabolását szorgalmazza. Azonban többek közt arra is rávilágított, hogy az ügyfeleknek nem ártana jelezni, ha a bakfiókjuk bezár, vagy túlfizetés történik. A CMA azt a következtetést vonta le, hogy a piaci verseny nem működik megfelelően.

Az adatok szerint Nagy-Britanniában a banki ügyfelek 57%-a több, mint 10 éve van már ugyanannál a banknál és 37%-uknak van számlája 20 évnél régebb óta. Azoknak a száma továbbá, akik szolgáltatót váltanak, az elmúlt évben 14%-ot esett.

Jelenleg az ügyfelek a hiteltúllépésért nyakatekert, bonyolult díjazási rendszerrel néznek szembe, és a rendelkezésre álló információ sem túl érthető, és nem is elegendő. A statisztikák szerint akik rendszeresen túllépik a keretet, átlagosan éves szinten £260-ot spórolhatnának csupán azzal, hogy egy megfelelőbb folyószámlára váltanak. A folyószámla típust, vagy akár bankot váltók száma jelenleg azért ilyen alacsony, mert a számlatulajdonosok számára (akár magányszemély, akár cég) szinte teljesen lehetetlen a különböző szolgáltatások értékének, és a velük járó költségeknek a pontos összehasonlítása.

A bankoknak ezeken kell változtatniuk a CMA jelentése szerint:

  • Felhívni az ügyfelek figyelmét, ha egyes díjszabások, büntetések változnak, vagy ha egy fiók bezár.
  • Megkönnyíteni az ügyfelek dolgát, ha váltani akarnak.
  • Kisvállalkozások számára létrehozni egy weboldalt, ahol az árakat, költségeket össze tudják hasonlítani.
  • Marketing kampányt csinálni a folyószámlaváltást támogató szolgáltatásnak (CASS), hogy tudjanak róla az emberek.

_86261120_account_market_share-01

Számos bank kecsegtet szuper ajánlatokkal azoknak, akik váltani szeretnének régi számlájukról, egy újra, kedvezőbb feltételekkel. A First Direct például 100 fontot ad mindenkinek, aki új számlát nyit náluk.

A kívánt módosítások sokak szerint közel sem lesznek elegek ahhoz, hogy a „sötétben tartott” ügyfelek váltásra szánják el magukat, mivel ezt a műveletet bonyolultnak, időigényesnek és kockázatosnak hiszik. A folyószámlaváltást segítő CASS nevű szolgáltatás pedig bár jól működik, alig ismeri valaki. Amíg ez így marad, a bankok nyugodtan hátradőlhetnek, mert érdemleges változás nem fog bekövetkezni az bankok ügyfeleinek hozzáállásában.

Aki azonban szeretné megpróbálni azt az akár £260-os éves összeget megspórolni azzal, hogy vált, annak itt a CASS angol nyelvű oldala. Csak kattintsatok az előző mondatban lévő linkre, és ott tudtok váltani.    Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/business-34600941

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után