Hatalmas tűz Anglia egyik legszebb városában 1

Az éppen az épületben vásárló embereket gyorsan kellett evakuálni, miután York városában a B&M nevű diszkont áruház kigyulladt, és néhány perc alatt minden lángra kapott benne.

Hatalmas tűz Anglia egyik legszebb városában 3

Az incidens szombat délután történt a városban található Clifton Moor bevásárló központ területén. Az esetről többen is készítettek videofelvételt, amiken jól látható, hogy az épület egy hatalmas lángoló tűzgolyóvá alakul, és az egész környéket vastag fekete füsttel borítja be.

Hatalmas tűz Anglia egyik legszebb városában 4

„A rendőrség és a mentők és a tűzoltók is a helyszínen vannak, miután egy hatalmas tüzet kell megfékezni a B&M épületében. Arra kérünk mindenkit, hogy ha teheti, kerülje el a környéket.” – írta ki közösségi oldalára a North Yorkshire Police.

Hatalmas tűz Anglia egyik legszebb városában 5

A környékan lakókat arra kérték továbbá, hogy ne jöjjenek ki a lakásukból és az ajtókat és ablakokat zárják jól be, ugyanis a füst mérgező is lehet. Ezzel párhuzamosan az A1237-es utat is le kellet zárni az égő épület miatt a Wigginton és Clifton Moor közötti szakaszon, mivel a hatalmas mennyiségű koromfekete füstben képtelenség volt azon a szakaszon autóval haladni.

Hatalmas tűz Anglia egyik legszebb városában 6

A helyi mentőszolgálat több mentőautót is a helyszínre küldött, de később megerősítették, hogy a hatalmas tűzben szerencsére senki nem szenvedett semmilyen sérülést, sem a tűz sem pedig a füst miatt.

A rendőrség a tűz megfékezését követően a hivatalos jelentésében közzé tette, hogy a lángok először a diszkont áruház udvarán csaptak fel, olyan délután fél öt magasságában. A szemtanúk többen is elmesélték, hogy a tűz kezdetével egy időben több hangos dörrenést is hallottak, és az egyre növekvő lángnyelvek ezután kezdtek átterjedni az egész épületre.

Hatalmas tűz Anglia egyik legszebb városában 7

Többen úgy írták le a látványt, mintha egy vulkán tört volna ki, akkora füst volt…

A szemtanúk által felvett videókon az is látható, ahogy több tűzoltókocsiból egyszerre oltják a lángokban álló áruházat. A helyi tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy többek közt tíz tűzoltóautó volt kint egyszerre a helyszínen és vett részt az oltásban. Szerencsére a lángokat sikerült megfékezni, bár az épület szinte teljesen leégett.      Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás 

Megosztás