Hatalmas összeget, közel kétmillió fontot csalt össze egy fickó Angliában, durván 200 gyerek személyazonosságát felhasználva 1

Több mint 2 millió font visszafizetésére kötelezték azt a férfit, aki csaknem 200 gyermek személyazonosságát lopta el Angliában.

Hatalmas összeget, közel kétmillió fontot csalt össze egy fickó Angliában, durván 200 gyerek személyazonosságát felhasználva 3

A 42 éves Ali Bana Mohamed kilenc év börtönbüntetésre számíthat, ha három hónapon belül nem fizeti vissza a hatalmas összeget – közölte a Munka- és Nyugdíjügyi Minisztérium. 2022-ben ítélték el, miután egy olyan nagyszabású csalást tervezett meg és hajtott végre, amellyel legalább 1,7 millió fontot csaltak ki az adófizetők zsebéből.

Mohamed rokonai és barátai összesen 70 különböző néven nyújtottak be hamis igényeket különböző pénzösszegekre, és legalább 188 gyermek hamis születési anyakönyvi kivonatát használták fel a csaláshoz. Az egésznek az volt a lényege, hogy többféle támogatásban, többek közt gyermektámogatásokban és tax credits-ben részesülhessenek.

A HMRC azonban egy idő után észrevette, hogy ugyanarról a két telefonszámról érkeznek hívások számtalan különböző támogatás megigényléséhez. Vizsgálatot indítottak az ügyben Ejtőernyős hadművelet fedőnéven, melynek során megállapították, hogy Mohamed és hat másik személy 2007 áprilisa és 2016 júliusa között 70 különböző felnőtt neve alatt nyújtott be gyermektámogatási és tax credits-re szóló igényt.

Mohamed még kézzel írt jegyzetfüzeteket is tartott, amelyek részletezték a csaló tevékenységeit, és ezeket a gardróbjában rejtegette. Mohammed 29 bűncselekményt elismert, és 2022-ben három és fél év börtönbüntetésre ítélték.

Hosszabb időre ítélték volna, de már így is 16 évet kapott kábítószerrel kapcsolatos és bevándorlási bűncselekményekért. A liverpooli koronabíróság 2 164 828,30 font visszafizetésére kötelezte a legutóbbi tárgyalás során. Az őt segítő a csalásban résztvevő többi személy közül hatot összesen több mint 13 év börtönbüntetésre ítéltek.

Mel Stride munka- és nyugdíjügyi miniszter azt mondta: „Jóléti rendszerünk a méltányosságon alapul, és gondoskodni fogunk arról, hogy azok, akiknek szükségük van a segítségünkre, megkapják, és akik ki akarják használni a rendszert, azok pedig megkapják a méltó büntetésüket.”

„Tehát, ahogy a támogatásokkal kapcsolatos csalások egyre kifinomultabbá válnak, nekünk is fel kell tudnunk venni a harcot velük és fejlődnünk kell. Ez a legutóbbi eset is bizonyítja csalásellenes szakértői csoportunk kitartását, akik tavaly nem kevesebb, mint 1,1 milliárd fontot takarítottak meg a keményen dolgozó adófizetőnek azzal, hogy számos csalást és csalót sikeresen lefüleltek.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után