Hatalmas közlekedési káoszra készülhet mindenki Londonban, miután holnaptól majdnem egy hétig tartó metrósztrájk kezdődik 1

A londoni metróhálózat a jövő héten teljesen leáll a dolgozók sztrájkja miatt. A szolgáltatások vasárnap kora este véget érnek, és hétfőtől csütörtökig a metrók alig fognak közlekedni.

Hatalmas közlekedési káoszra készülhet mindenki Londonban, miután holnaptól majdnem egy hétig tartó metrósztrájk kezdődik 3

Sok utazó és dolgozó még jövő pénteken is bajban lesz, mivel a szolgáltatások csak a szokásosnál később indulnak újra aznap reggel. A Vasúti, Tengerészeti és Közlekedési (RMT) szakszervezet és a Transport for London (TfL) közötti utolsó tárgyalások péntek délután sajnos kudarcba fulladtak.

A szakszervezet tagjai az 5%-os fizetésemelési ajánlat és egyéb problémák miatt tartanak szervezett munkabeszüntetést. Az RMT szóvivője azt mondta: „A TfL-nek nem sikerült elhárítania ezt a sztrájkot, mivel nem ajánlott olyan feltételeket, amely elfogadható lett volna tagjaink számára.”

Mikor lesz tehát a sztrájk és hogy fog üzemelni a londoni metró?

A mérnökök és a karbantartók péntek este sztrájkolnak, de ez várhatóan nem érinti a szolgáltatásokat. A metróhálózat működésének leállása akkor kezdődik, amikor az ellenőrző személyzet csatlakozik a vasárnap esti sztrájkhoz, majd a jövő héten további, a hálózathoz nélkülözhetetlen dolgozók is csatlakoznak. A London Overground, az Elizabeth Line és a Docklands Light Railway (DLR) vonalon is fennakadások lesznek hétfőtől csütörtökig.

Íme itt van, hogy melyik nap melyik metróvonalat és egyéb tömegközlekedési eszközt mennyire súlyosan érintik a sztrájkok Londonban:

Hatalmas közlekedési káoszra készülhet mindenki Londonban, miután holnaptól majdnem egy hétig tartó metrósztrájk kezdődik 4

 

  • Január 7-én, vasárnap a metrójáratok a szokásosnál korábban leállnak. Az utazóknak azt tanácsoljuk, hogy 17:30-ig fejezzék be a metróutakat.
  • Január 8-tól, hétfőtől január 11-ig, csütörtökig súlyos fennakadások várhatók, a metrójáratok alig vagy egyáltalán nem fognak közlekedni.
  • Január 12-én, pénteken a metrójáratok a szokásosnál később indulnak, 12 órától azonban már jó szolgáltatást várhatunk.

Mick Lynch, az RMT főtitkára kijelentette, hogy a londoni metró dolgozói nem fogadják el a rossz ajánlatokat és a „munkafeltételek folyamatos aláásását”.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után