Hatalmas köd szállt Londonra, több száz repülőjáratot töröltek Anglia szerte 1

Hétfő reggel figyelmeztették a londoni utasokat, hogy “repülési káosz” várható, ugyanis a leereszkedő sűrű köd miatt 100-nál is több járatot töröltek a Heathrow reptéren.

london_fog-1

A Met irodája időjárási figyelmeztetést adott ki Londonra, valamint dél-kelet és dél-nyugat Anglia egyes részeire, a fagyos köd miatt, ami a várakozások szerint hétfő reggel, a csúcsidőben éri el ezeket a területeket. Northoltban -6.2 C-t mértek, csupán 10 km-re Heathrowtól, a reptéren pedig a kifutópályákon a látási távolság mindössze 100 m volt. A Heathrow figyelmeztette az utasokat, hogy ellenőrizzék a járatuk utazási információit, mielőtt elindulnak otthonról.

„Ködös idő várható január 23-án, hétfőn, aminek következtében néhány utasnak a tervezett repülés későbbre tolódik. Azt javasoljuk, mindenki ellenőrizze a járata státuszát mielőtt elindul otthonról.” – írták a Heathrow reptér oldalán. „A repterünk számára az utasok biztonsága az első, és elnézést kérünk azoktól, akiknek az utazását érinti a jelenlegi helyzet.”

c21sqilwqaaswr7

Körülbelül 100 járatot töröltek a menetrendből 7 óra előtt a rossz látási viszonyok miatt, ami azt jelenti, hogy nem szállnak fel repülők 45 másodpercenként, ahogy szokták. A London City reptéren 15 járatot töröltek még 6:45 előtt, emellett sokat elhalasztottak, és későbbre időzítettek. „A repülni készülő utasoknak azt javasoljuk, vegyék fel a kapcsolatot a légitársaságukkal a legfrissebb információkért.” – mondta a szóvivőjük. „Emellett a honlapunkról is tájékozódhatnak, ahol élőben lehet követni a felszálló járatokat.”

A Gatwick reptéren csupán egyetlen járatot töröltek, azonban figyelmeztették az utasokat, hogy késésekre számíthatnak a reggel folyamán, és azt javasolták, érdeklődjenek a légitársaságuknál továbbiakról.

heathrow2301

Quintin Young utas azt mondta, őt tájékoztatták, hogy az Easyjet gépe, Gatwickról Glasgowba, várhatóan két és fél órás késéssel fog elindulni. „Ez egy rémálom. Nem tudom, hogy bármi is tud-e most repülni. Idefele a vonaton ki se lehetett látni az ablakon, olyan sűrű volt a köd. És úgy tűnik, vannak kisebb félreértések arról, hogy mi is történik igazából.”

A Stansted reptér szóvivője szerint járatok törlése nem történt, viszont mindenkinek javasolják, hogy ellenőrizze az utazási információkat mielőtt elindul, és hagyjanak elegendő időt rá, hogy kiérjenek a reptérre.

A köd miatt kiadott sárga riasztás várhatóan reggel 10-ig tart majd, de a fagyos hőmérséklet, és alacsony légáramlatok miatt akár délutánig is maradhatnak ezek a látási viszonyok, mondta Mark Wilson Met Office időjárás-előrejelző. „A Heathrownál jelenleg 100 méter a látótávolság, ami nagyon sűrű ködöt jelent, és a Gatwick, London City és Stansted reptereken is hasonló a helyzet. Úgy néz ki, általánosságban javulni fog ez a helyzet a délelőtt végére, de néhány helyen még kitarthat a köd a nap végéig is.”

Azokat is figyelmeztették az óvatosságra, akik reggel kocsiba ülnek, a látási viszonyok miatt, és mert az éjjel komoly fagyok voltak, amik még ronthattak az utak állapotán.   Forrás: Standard   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után