15 éves kisfiút szúrtak halálra Londonban, az iskolatársai szeme láttára az utcán 1

A szemtanúk szerint egy diákot halálra szúrtak a sikoltozó diáktársai előtt London egyik nagy akadémiája mellett. A kiérkező mentősök még próbálták megmenteni a fiatal életét, de már túl késő volt.

policetape2211a

A 15 éves áldozatot, akit Quamari Barnesnak hívtak, akkor támadták meg, mikor a buszmegállóban várakozott Willesdenben, északnyugat-Londonban, délután 3:30 körül. A jelentésekből sejthető, hogy többször is megszúrták. A rohammentősök megpróbálták megmenteni az életét mielőtt a kórházba rohantak volna vele, ahol aztán halottnak nyilvánították a családja körében.

Az utcát még sokáig elkerítették rendőrségi szalagokkal ma reggel is, miközben a hatóságok minden háznál kérdezősködtek, és a nyomozók bizonyítékokat gyűjtöttek. Egy 50 éves szomszéd a Standarnak azt mondta:

„Közvetlenül az iskola vége után történt. A gyerekek szaladgáltak és hangoskodtak, ahogy szoktak, de aztán egyszer csak mindenki elcsendesedett. Felálltam, hogy kinézzek a függöny mögül, és láttam, ahogy a diákok sikoltozva rohannak el. Néhányan egy fiú körül álldogáltak, aki a földön feküdt. Hamarosan megjelent egy rendőrségi furgon is, majd a mentősök elvitték a fiút. A sok környéken lézengő fiatalt a rendőrség hazaküldte. A gyerekek sokszor nagy csirkefogók voltak, ahogy játszottak, és néha kukákat borogattak fel, de sose képzeltem volna, hogy ilyesmi történhet.”

kensi1a

„Csak annyit tudok, hogy a fiút azután késelték meg, hogy elkezdték üldözni a Roundwood parkkal szemben lévő buszmegállótól. Folyamatosan kiáltozott, hogy ’Meg fog késelni’, miközben a támadója elől futott. Aztán végül közvetlenül a Capital City Akadémia előtt sebesítették meg, és már a kórházban elhunyt.” – mondta egy másik szemtanú.

Egy 48 éves, anonimitást kérő szomszéd pedig így emlékszik az eseményre: „Gyorsan hazaértem, miután történt. Rengeteg rendőrautó és gyerek volt mindenfelé, azt hittem csak valami verekedés tört ki…Az édesanyjától a kórházban még elbúcsúzott. Borzasztó. Én is apa vagyok, azt akarom, hogy éljenek, hogy egy olyan környéken nőjenek fel, ami biztonságos. Néha lát az ember verekedéseket, de azok nem szoktak komolyan lenni. Ez már egy másik szint.”

A fiú már a második tizenéves, akit London utcáin késeltek halálra ebben az évben. Gyászukat és együttérzésüket kifejező bejegyzések lepték el a közösségi médiát a támadás hírére. Shavonne Zoey azt írta: „Szavakkal le sem lehet írni, mennyire fájdalmas ez. Nyugodj békében, kis Quamari.”

„Még egy szörnyű, korai halála egy fiatalnak az NW10 közösségünkben.” – írta Hepzibah Oliver szociális munkás. „Többet senki sem fogja viccelődni, nevetni hallani a kis 15 éves Quamarit, akit ma késeltek meg a helyi iskola mellett…részvétem a családnak.” Valaki más azt írta: „Olyan élénk, vidám, szemtelen kisfiú volt. Nyugodj békében Quamari.”

A 19 éves, üzleti tanulmányokat folytató Djojo Nsaka az iskolája mellett, a Wembley Stadium közelében található kollégiuma mellett esett össze egyetlen késszúrástól pénteken. A sportokra és művészetekre specializálódó akadémiát 2004-ben Tony Blair nyitotta meg hivatalosan, mint az első New Labour akadémiai program résztvevőjét. Az Ofsted ellenőrei 2015-ben dicsérték a diákok magatartását, és „jó”-nak értékelték azt.

A Met szóvivője szerint a fiú családját tájékoztatták a haláláról, és Gyilkosság,- és súlyos bűnüldözési kommandót is értesítették, akik megkezdték a nyomozást.

(Tegnap este még egy fiatal, 20-as évei elején járó fiatal került kórházba az életéért küzdve, miután többször is megszúrták az észak-londoni Homertonban. Az áldozatot tegnap este 6 körül támadott meg, és üldözött egy banda a Harrowgate Roadon.)  Forrás: Standard   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után