Hatalmas eső, aztán újabb havazás következik Nagy-Britannia egy jelentős részén napokon belül 1

Angliában és Wales területén is hatalmas eső várható a hétvége folyamán amelyek heves áradásokhoz vezethetnek, emiatt szombaton és vasárnap is sárga időjárási figyelmeztetések vannak érvényben Nagy-Britanniában.

Hatalmas eső, aztán újabb havazás következik Nagy-Britannia egy jelentős részén napokon belül 3

A heves záporok egész sorozatát követően, amelyek során az ország egyes részein kevesebb mint 24 óra alatt egy egész havi csapadékmennyiség hullhat, félő, hogy újabb áradások keletkezhetnek és azok komoly fennakadásokat okozhatnak az Egyesült Királyságban. A meteorológiai intézet szerint a már amúgy is vizes elázott területeket fenyegeti az árvíz kialakulásának esélye, miután az előrejelzések szerint további 40 mm eső fog esni Nagy-Britannia egyes részein a mai napon.

Hatalmas eső, aztán újabb havazás következik Nagy-Britannia egy jelentős részén napokon belül 4

A déli szél miatt az enyhe időjárásnak köszönhetően akár a 15 fokot is elérheti a napi  csúcshőmérséklet. És bár az időjárási figyelmeztetés nem vonatkozik Skóciára és Észak-Írországra, az Egyesült Királyság nyugati és legészakibb részein is eső várható a nap folyamán.

Várhatóan további felhőszakadások is áztatják majd Nagy-Britannia egyes részeit az éjszaka folyamán. A pénteken kiadott figyelmeztetés szombaton 15 órától vasárnap 18 óráig tart. Anglia-szerte jelenleg nyolc árvíz miatti figyelmeztetés és 101 árvízriasztás van érvényben – az előbbi azt jelenti, hogy az árvíz „valószínű”, az utóbbi „lehetséges”. Egy árvízriadó van érvényben Wales délnyugati részén.

A Met Office hozzátette: „Valószínűleg az autóbusz- és vonatközlekedést is érinteni fogja az esős idő és hosszabb utazási idővel kell majd kalkulálni. Lakásokat önthet el a viz és áramkimaradások is lehetnek egyes régiókban.”

A következő hét elején azonban változni fog az idő. A WXCharts előrejelzése szerint az időjárás február 22-én és 23-án havazást eredményezhet az ország egyes részein. Az előrejelzések szerint Wales északkeleti részén, északkeleten és Skócia jelentős részén lehet rá számítani, hogy lesz hó.

Csütörtökön az előrejelzések szerint még inkább enyhe havazás várható, de a nap előrehaladtával erősebbé válhat. Manchesterben, tőle északnyugatra és Skóciában is lehet havazás, de Blackpool és Lancaster is a potenciálisan érintett területek közé tartoznak.

Walesben, Aberystwythben, Newtonban, Llangollenben Snowdonia egyes részein és onnan egészen a Colwyn-öbölig lehet számolni azzal, hogy lesz némi hó.

A legtöbb hó Skóciában, azon belül is Dumfriesben, Castle Douglasban, valamint Glasgow-ban, Stirlingben, Dundee-ben és Aberdeenben várható. Pénteken egyes területeken már valószínűleg alábbhagy a havazás, de a tóvidék környéki területeken akár tartósabb hóesés is kialakulhat.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után