Hatalmas Aldi akciót hirdetnek Angliában az interneten – vigyázat, ne dőlj be neki, ha ezt látod 1

Egy teljesen új Aldi-s átverés terjed az interneten, aminek a segítségével a csalók el tudják lopni a személyes adatainkat. A hirdetés vásárlási utalványt ajánl, így a karácsonyi szezon közeledtével, méghozzá egy nagyobb összegűt.

Hatalmas Aldi akciót hirdetnek Angliában az interneten – vigyázat, ne dőlj be neki, ha ezt látod 3

A kupon, amiről szó van, 85 font kedvezményt kínál a következő vásárlásunkra, amennyiben kitöltünk egy online formanyomtatványt, ami többek közt olyan személyes adatokat kér, mint a teljes név, pontos cím, vagy a születési dátumunk.

Hatalmas Aldi akciót hirdetnek Angliában az interneten – vigyázat, ne dőlj be neki, ha ezt látod 4

A kattintható linkeket a WhatsApp nevű cset applikáción keresztül kezdték terjeszteni, de már Facebookon is rengetegen posztolgatják. Sőt, aki a linkre akárcsak rá is kattint, az máris tovább küldi a „fantasztikus lehetőséget” a barátainak, ismerőseinek és sok esetben a telefonkönyvünkben levő összes névnek is egyaránt.

Az Aldi az incidens kapcsán már ki is adott egy hivatalos közleményt, amiben egyértelműen jelzik, hogy ez az akció nem létezik, és semmi közük hozzá. Ezen felül arra is figyelmeztetni próbálnak mindenkit, hogy eszünk ágában se legyen semmi olyan fontos adatunkat megadni, amivel a hackerek vissza tudnak élni.

Többen is megosztották már a közösségi oldalaikon a csalásról csinált képernyőmentést, amin jól látható az üzenet pontos szövege is.

Hatalmas Aldi akciót hirdetnek Angliában az interneten – vigyázat, ne dőlj be neki, ha ezt látod 5

Elvileg egy ilyen csalás többek közt arra is jó, hogy csalásokra használt közösségi oldalak like-jainak a számát növeljék vele drasztikusan, ami így az oldal értékét is megemeli, illetve még hatékonyabban lehet további csalásokhoz felhasználni. Így hát mindenkinek ismételten azt javasoljuk, hogy amennyiben ezzel az üzenettel, vagy hasonló poszttal találkozik az „Alditól” a telefonján vagy valamelyik közösségi oldalon, az ne kattintson rá semmi esetre sem és értesítse az ismerőseit is, ha teheti, hogy nehogy bárki más is bedőljön az aljas trükknek.                    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás