Hatalmas 4-5000 fontos költségnövekedés jöhet a hitellel rendelkezők tömegének Nagy-Britanniában 1

Rishi Sunak, brit miniszterelnök kormányát arra figyelmeztették, hogy a brit lakáshitel-tulajdonosok „pusztító” költségnövekedéssel kell, hogy szembenézzenek, ami mellett még az energiaszámlák válsága is eltörpül.

Hatalmas 4-5000 fontos költségnövekedés jöhet a hitellel rendelkezők tömegének Nagy-Britanniában 3

A tory parlamenti képviselők egyre jobban aggódnak, hogy a lakáshitelek körül ketyegő időzített bomba miatt a választásokat is el fogják bukni, mivel egy új kutatás szerint Anglia délkeleti részén sokan évi 5000 GBP-os költségnövekedéssel néznek szembe. Mindeközben a Munkáspárt a közvélemény-kutatások szerint vezet a kormányon lévő toryk előtt, és a jelek arra utalnak, hogy Sir Keir Starmer pártja az aggódó lakástulajdonosok támogatását egyre nagyobb mértékben élvezi.

A Public First tanácsadó cég kutatása szerint a lakáshitellel rendelkező személyeknek Londonban és délkeleten átlagosan évente 5000 fonttal vagy még ennél is nagyobb összeggel nőhetnek a törlesztői a 2020-2021-es évhez képest.

Az először a The Observerrel megosztott eredmények azt is bemutatják, hogy a 45 év alatti britek éves költségei szintén várhatóan több mint 4000 fonttal növekedhetnek, mivel a hitelük nagyobb hányadát a kamatfizetés teszi ki.

Rachel Wolf, a Public First munkatársa, a 2019-es Tory kiáltvány társszerzője a következőket mondta: „Az egyre növekvő lakásárak következményei, főként a nehéz helyzetben lévő fiatalabb generációra és az egyre drágább délkeleti országrész lakóira nézve, pusztítóak lesznek a következő évben. Az alacsony kamatlábak megszűnésével sokak számára olyan nehéz időszak jön, hogy számukra az energiaszámla-válság ehhez képes egy kis semmiség.”

A brit miniszterelnök a BBC-nek adott interjújában arra szólította fel a pénzszűkében lévő briteket a kamatemelések kapcsán, hogy „tartsanak még ki egy kicsit” – hozzátéve, hogy „nincs más alternatíva” az infláció megfékezésére. A miniszterelnök kijelentette, hogy „az infláció az ellenség”, miközben megvédte a Bank of England azon döntését, hogy a múlt héten 15 éves csúcsra, 5 százalékra emelte a banki alapkamatot, óriási nyomást helyezve a lakáshitel-tulajdonosokra.

Andrew Bailey bankelnök védelmében szólva, a következőket mondta: „A Bank of England által elért – és beleértve a Mr. Bailey által elért eredményeket is – hosszú időn keresztül az inflációt mindig megfelelően menedzselték… A Bank of England teljes mértékben élvezi a támogatásom.”

Sir Jake Berry konzervatív pártelnök azonban azt mondta, hogy Bailey úrnak mennie kell, ha nem talál alternatív megoldást a folyamatos kamatemelések helyett. A kormánypárt tagjai közül ő az első, aki nyilvánosan megkérdőjelezte a bankelnök jövőjét. Azt mondta a GB Newsnak, hogy „talán itt az ideje valaki mást keresni, akinek jobb terve van”.

Jeremy Hunt pénzügyminiszter arra kérte a pénzszűkében lévő briteket, hogy legyenek “türelmesek” a “fájdalmas” kamatemelésekkel szemben – és kihangsúlyozta, hogy az emelések “az egyik leghatékonyabb módszer” a makacs infláció megfékezésére.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után