Óriási méretű steak kerül a polcokra a héttől a Morrisons áruházaiban, amitől az összes húsimádó embernek összefolyik a nyál a szájában.

steak

A hatalmas hústömb az apák napjának hétvégére lett „beidőzítve”, így várhatóan igen nagy lesz rá a kereslet a hét folyamán az egész országban. Az alakja, a mérete, és a férfias mivolta miatt a Tomahawk nevet kapta a gigantikus hússzelet, ami egyébként egy amerikai balta nevére is utal egyben.

A Tomahawk Steak nem kevesebb, mint 1.2 Kg tömegű, ami durván hatszorosa egy átlagos steak tömegének.

steak2

A méretes húsdarabokat 14 napig érlelték és az ízvilág fokozása kedvéért a bordacsontot is benne hagyták. A csontot az elkészítés során is érdemes rajta hagyni, mind az íz, mind a látvány miatt, legalábbis a szupermarket óriás szerint.

Egy ekkora szelet steak átlagosan £77 lenne bármilyen étteremben, a boltokban pedig a legtöbb helyen nem is árulnak ilyesmit, így több szempontból is kiváló alkalom, hogy kipróbáljuk. Óriási szerencsénkre nem kell ilyen eget rengető összegeket fizetnünk érte, ugyanis a Morrisons áruházaiban mindössze £15-ért haza is vihetjük.

Ez idáig a Nagy-Britanniában az áruházakban a polcokra került legnagyobb hússzelet. Barátokkal, családdal együtt fogyasztandó, persze a kihívások kedvelői egyedül is megpróbálhatnak megbirkózni vele.

Akár apát, akár saját gyomrotokat akarjátok megjutalmazni ezzel az ínycsiklandó hústömbbel, nem árt sietni, mert valószínűleg hamar el fogják kapkodni a polcokról. A finomság június 16-tól lesz megtalálható a Morrisons szupermarketeiben egész Nagy-Britannia területén.            Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára