Egy nő életét vesztette, öten pedig megsérültek, amikor egy fiatal férfi késsel támadta meg őket London belvárosában.

russellsquare

A rendőrség elektromos sokkolóval tette ártalmatlanná a 19 éves támadót, miután tegnap este 22:30-kor kihívták őket a Russel Square-re, a főváros egyik legforgalmasabb részére. Egy 60-as éveiben lévő amerikai nő, akit a helyszínen megpróbáltak ellátni, sajnos, még akkor életét vesztette a sérülései miatt.

A Fővárosi Rendőrség azt mondta, hogy öt személyt — köztük két nőt és három férfit — ért sérülés, akik közül hármat már ki is engedtek a kórházból. Mark Rowley helyettes biztos megerősítette, hogy a sérültek brit, amerikai, ausztrál és izraeli nemzetiségűek.

36DBD97700000578-3722796-image-a-30_1470281009058

Egy Michael nevű szemtanú a következőket mesélte a látottakról: „Sikoltozás hallottam, aztán pedig a parkba mentünk, ahol megláttam egy lányt, aki a földön feküdt vérző háttal. Egy másik lánynak a karja volt véres.” Egy másik szemtanú szerint, a fiatal elkövető találomra szurkált a tömegben, amely miatt pánik tört ki és sikoltozva menekült mindenki a British Múzeum irányába.

A rendőrség jelenleg nyomozást folytat az ügyben. Már kihallgatták úgy az elkövetőt, mint annak családját. Házkutatást végeztek és kivizsgálták, hogy a tettesnek vagy annak családjának van-e bármilyen kapcsolata valamilyen terrorszervezettel.

russell sqaure crime scene            ---------------------------------please use byline  PALACE LEE

A nyomozás során, a rendőrség figyelembe veszi a Nizzában, Franciaországban, Orlandóban és Floridában történt egyéni terrortámadásokat, amelyeket látszólag mentálisan zavarodott támadók hajtottak végre, akik azt állították, hogy hűek az ISIS-hez. Ebből fakadóan, itt sem zárható ki a hasonló jellegű támadás esélye.

36DC2E2500000578-3722796-image-a-2_1470287387689

A legfrissebb hírek szerint, azonban, az esetnek semmi köze terror támadáshoz. A 19 éves norvég állampolgárságú szomáliai férfi mentális betegség miatt kezdett tömeges késelő ámokfutásba. A rendőrség fegyveres erőket helyezett ki a főváros utcáira a járókelők megnyugtatására és épségük biztosítására.

A sérültek állapota jelenleg ismeretlen, a gyanúsított pedig rendőri őrizetben van egy londoni kórházban. A rendőrség arra kéri azokat, akik láttak valamit az esetből, az hívják a 101-et vagy a Crimestopprs-t (0800 555 111). Forrás: www.standard.co.uk, www.bbc.co.uk

[fblike]