Két férfinak erővágóval kellett levágnia a lakatot a 2016-os Olimpia egyik fő helyszínének egyik kapujáról, miután nemsokkal a nyitó ünnepség napja előtt elhagyták a hozzá való kulcsot.

rio 2016

A Maracana stadion a Rió-i Olimpia egyik helyszíne lesz a következő hónap folyamán, ugyanis aki esetleg nem tudná, az Olimpia amúgy ma, pénteken kezdődik. Az a hihetetlenül vicces és egyben ciki baki esett meg, hogy a szervezők elhagyták az egyik lezárt kapu lakatjához való kulcsot, így kénytelenek voltak, betörők módjára, erővágóval levágni a bejáratról a lakatot.

A BBC riportere, aki Rióból közvetít, ráadásul még videóra is vette a kínos jelenetet. A videón látható két férfi, akik állítólag tűzoltók, látszólag nem túl rutinosak a lakat levágás terén. A videót itt nézhetitek meg:

https://www.youtube.com/watch?v=5SEdURjU45Y

„Micsoda kezdés! A 2016-os Olimpia elhagyott kulccsal és lakat levágással kezdődik. A tűzoltók épp az olimpiai stadion keleti kapujának kinyitásáért küzdenek. Hoppácska!” – írta a riporter.

A lelkes nézők kígyózó sorokban álltak és vártak, hogy bejuthassanak. Voltak, akik már két órája vártak, amikor a szervezők úgy döntöttek, hogy megnyitnak egy másik bejáratot is. Az incidens szerdán történt, alig 2 nappal a hivatalos nyitóünnepség előtt történt, az egyik női futball meccs kezdete előtt.

Ez igencsak rossz fényt vet a szervezőkre, bár mi legalább mosolygunk egy jót, úgyhogy összességében valakinek legalább sok embert megnevettetnek.

A hét elején már volt egy másik komolyabb probléma, ugyanis kiderült, hogy a vizes számok versenyzői komoly veszélynek vannak kitéve. A víz Rióban ugyanis annyira szennyezett, hogy mindössze 3 teáskanálnyitól komoly gyomor és légzőszervi vírusos fertőzéseket kaphatunk el. Ez több, mint 1,400 sportolót érint. Mindezek tetejébe, még csak el se adták az összes jegyet a játékokra. 1.3 millió jegy el sem kelt, ami azt mutatja, hogy az érdeklődés sokkal alacsonyabb, mint 2012-ben.

Egyébként meg Hajrá Magyarok, és szurkolunk a sok aranyéremért és az egyéni sikerekért!   Forrás: http://www.independent.co.uk/

[fblike]