Egy tinédzser srácot halálra szurkáltak Észak-Londonban, két másik fiatalt pedig a sürgősségire kellett bevinni mentővel egy nagyobb nyugat-londoni balhét követően, hétfő este alig pár óra leforgása alatt.

ladbrokegrove

Egy alig 17 éves fiú veszítette életét tegnap este a Yoke Close-on, Holloway környékén, London északi részén. A rendőrséget és a mentőket este nem sokkal 21:00 előtt hívták ki a helyszínre, de sajnos már nem tudtak rajta segíteni, fél órával később halottnak nyilvánították.

Mindössze 300 méterre találtak rá attól a helytől, ahol 2008-ban a 16 éves Ben Kinsella-t ölték meg ugyanígy. A fiú idén már a 14. halálos áldozat, akire késsel támadtak Londonban. A londoni rendőrség gyilkosság ügyében indított nyomozást, és nagy erőkkel keresi a tettest. Letartóztatás egyelőre nem történt.

image

„A rendőrség azonosította az elhunyt fiatalt és értesítette a hozzátartozókat. A boncolás során többet fogunk megtudni.” – nyilatkozta a Metropolitan Police szóvivője.

Ezzel párhuzamosan, illetve alig pár órával korábban két másik fiatalt kellett az intenzívre szállítani, miután egy nagyobb nyugat-londoni csetepatéban késsel szurkálták össze őket. A vita a Ladbroke Grove-nál bontakozott ki, derült ki a rendőrségi jelentésből. A késelések a Golborne Road-on történtek délután 5 óra magasságában. A rendőrséget a helyszínre kiérkező mentők hívták ki, akik az utat nem sokkal este 6 előtt le is zárták. A két fiatal srác sérülései súlyosak, de nem életveszélyesek. Mindkettőjüket egy közeli kórházba szállították, ahol jelenleg is ápolás alatt állnak.

_84300559_knifecrimepa

Az 5 kerület Londonban, ahol a legtöbb késelés történt (2012 – 2014):

  • Southwark 605
  • Lambeth 599
  • Newham 555
  • Haringey 482
  • Ealing 443

Londonban 2012 és 2014 között, 3 év alatt összesen 9,666 db késelés történt, ami egyben azt is jelenti, hogy évente a brit fővárosban több, mint 3,000 embert késelnek meg, ami majdnem 10 db napi szinten. A késelés szempontjából legbiztonságosabb londoni környék Richmond-upon-Thames volt az elmúlt évek statisztikái alapján, hol 3 év alatt „mindössze” 76 embert sebesítettek meg. Ez 88%-kal kevesebb, mint Southwark környékén. Túl sokat nem tehetünk, de azért mindenki vigyázzon magára, és próbáljuk elkerülni a balhés arcokat!      Forrás: http://www.standard.co.uk/

  • Itt csatlakozhatsz a HuNglia Facebook csoporthoz (12,300fő), és hivatalos oldalunkhoz (15,700fő).
  • Próbáld ki új szolgáltatásunkat, a Hunglia keresőt.
  • Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, hogy közvetlenül elérd oldalunkat.
  • Ha van egy érdekes, tanulságos angliai magyar sztorid, küldd el: info@hunliaonline.com